Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της Credit Agricole για την Emporiki αλλά ίσως υπάρξει μετάθεση στις ανακοινώσεις έως την Παρασκευή το απόγευμα – Οι 3 εμπλεκόμενες ελληνικές τράπεζες δηλώνουν αισιόδοξες και αναμένουν ενημέρωση…

  Σήμερα συνεδριάζει το ΔΣ της Credit Agricole για την Emporiki αλλά ίσως υπάρξει μετάθεση στις ανακοινώσεις έως την Παρασκευή το απόγευμα – Οι 3 εμπλεκόμενες ελληνικές τράπεζες δηλώνουν αισιόδοξες και αναμένουν ενημέρωση…
Συνεδριάζει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Credit Agricole για την Emporiki ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο να μην υπάρξουν ανακοινώσεις σήμερα αλλά την Παρασκευή το απόγευμα στις 28 Σεπτεμβρίου.  

Οι τράπεζες δήλωναν σχετικά άγνοια για το πότε θα ανακοινώσει η Credit Agricole τις επιλογές της αλλά σίγουρα δεσμεύεται από τις προθεσμίες. Οι δεσμευτικές προσφορές των 3 ελληνικών τραπεζών ισχύουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Οι διοικήσεις των 3 ελληνικών τραπεζών Εθνικής, Alpha και Eurobank εμφανίζονται αισιόδοξες και αναμένουν την επικοινωνία ενημέρωσης της Γαλλικής τράπεζας.
Η Εθνική δηλώνει αισιόδοξη.
H Alpha δηλώνει αισιόδοξη.
Η Eurobank δηλώνει αισιόδοξη.
Το www.bankingnews.gr ανέφερε χθες ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς μετέβη πρόσφατα στο Παρίσι και είχε συναντήσεις με την διοίκηση της Credit Agricole τον πρόεδρο του ομίλου Jean Marie Sander και τον διευθύνοντα σύμβουλο Jean Paul Chifflet.
Στην συνάντηση αυτή η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας παρουσίασε την στρατηγική του ομίλου και φαίνεται να αποχώρησε με μεγαλύτερη αισιοδοξία.
Οι Γάλλοι δεν έχουν ακόμη οριστικά αποφασίσει για το τι θα πράξουν αλλά σίγουρα η παρουσία Τουρκολιά στο Παρίσι μεταφράζεται σε τουλάχιστον μεγάλο ενδιαφέρον της Εθνικής να κλείσει το deal.
Όμως κατά πληροφορίες ανάλογες συναντήσεις κορυφής πραγματοποίησαν και οι διοικήσεις και των άλλων δύο ενδιαφερομένων τραπεζών της Eurobank και Alpha bank.
Όσον αφορά την διαδικασία η Credit Agricole έχει παραλάβει τις νέες τροποποιημένες και επικαιροποιημένες προτάσεις για την Emporiki μετά την παροχή εγγυήσεων εξωτερικού για το funding gap των 2 δις ευρώ που προσδιορίστηκε από την ΤτΕ.
Η Credit Agricole με βάση την δέσμευση της όπως προσδιορίστηκε από την πρώτη επιστολή Παπαδάκη της ΤτΕ καλείται πριν πωλήσει την Emporiki με σχέση ανταλλαγής να την ανακεφαλαιοποιήσει με 2,5 δις συν 500 με 600 εκατ επιπλέον.
Άρα θα επενδύσει έως 3 με 3,1 δις ευρώ που σημαίνει συνολικά θα έχει επενδύσει κοντά στα 8,8 δις ευρώ για να επιτύχει από το 2000 έως σήμερα 13,5 δις ευρώ ζημίες και δαπάνες κεφαλαίου.
Η Emporiki σημειωτέον έχει αποτιμηθεί 1 ευρώ.
Προφανώς η Credit Agricole θα αποκτήσει ισχυρό μειοψηφικό πακέτο μετοχών  κάτω από 20% σε μια εκ των 3 ενδιαφερομένων τραπεζών και με αυτό το ποσοστό θα ποντάρει να αποσβέσει το κεφάλαιο της ή το κυριότερο να μην χάσει άλλα κεφάλαια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης