Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ψάλτης (Alpha Bank): Να αφουγκραστούμε τις εξωστρεφείς και καινοτόμες ομάδες συμπολιτών μας

Ψάλτης (Alpha Bank): Να αφουγκραστούμε τις εξωστρεφείς και καινοτόμες ομάδες συμπολιτών μας
Δεν μπορούμε να μην σεβόμαστε τα αυστηρά πλέον πιστωτικά κριτήρια, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος, Αlpha Bank, Βασίλης Ψάλτης

«Η μακροχρόνια ύφεση έχει αφήσει βαριά κληρονομιά.
Πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν, πολλές θα κλείσουν και όλο αυτό, έχει προκαλέσει ζημιά στο τραπεζικό σύστημα το οποίο πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του για το γεγονός ότι την πρώτη δεκαετία που είμασταν στο ευρώ, με την ανοχή του βοήθησε στο να υπάρξει μια επίπλαστη ευημερία.
Από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να μην σεβόμαστε τα αυστηρά πλέον πιστωτικά κριτήρια γιατί θα ήταν σα να μην σεβόμαστε τους αποταμιευτές μας.
Το τραπεζικό σύστημα είναι από τους πιο βαριά εποπτευόμενους κλάδους σε ευρωπαϊκό επίπεδο», υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος, Αlpha Bank, Βασίλης Ψάλτης.
«Μετά από μια δεκαετία διαρκούς προσπάθειας επιβίωσης είναι ξεκάθαρο πως η προοπτική αλλάζει.
Είναι σημαντικό για το τραπεζικό σύστημα να μπορέσουμε να αναστρέψουμε το κλίμα χαμηλής αποδοχής από την κοινωνία για το οποίο ευθύνεται ο υπερδανεισμός πριν από την κρίση αλλά και ο υποδανεισμός κατά τη διάρκεια της κρίσης αλλά και μια αντίληψη που επικρατεί σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες χρεώνουν στην πραγματικότητα ένα δημόσιο αγαθό», συνέχισε ο κ. Ψάλτης και κατέληξε.
«Πρέπει να αναδείξουμε τη σημασία που έχει ο διαμεσολαβητικός ρόλος μας μεταξύ των επενδυτών και των αποταμιευτών.
Επιπλέον να αξιολογούμε όχι μόνο τις δομικές αλλαγές στην κοινωνία, έτσι όπως εκφράστηκαν από την κρίση αλλά και να αφουγκραστούμε τις πιο δυναμικές ομάδες των συμπολιτών μας που αναδείχθηκαν μέσα από την κρίση με εξωστρέφεια με καινοτόμες ιδέες και είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν μπροστά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης