Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε απεργιακή ετοιμότητα οι εργαζόμενοι στην τράπεζα Πειραιώς

Σε απεργιακή ετοιμότητα οι εργαζόμενοι στην τράπεζα Πειραιώς
Σειρά παρεμβάσεων για να αποτραπεί η μεταφορά εργασιών σε θυγατρική ή άλλη εταιρεία, που θα μεταβάλλει τις εργασιακές σχέσεις σε βάρος των εργαζομένων, σχεδιάζουν όλοι οι Σύλλογοι εργαζομένων στην Πειραιώς

Σειρά παρεμβάσεων -χωρίς να αποκλείουν απεργιακές κινητοποιήσεις- προκειμένου να αποτραπεί η μεταφορά εργασιών σε θυγατρική ή άλλη εταιρεία, που θα μεταβάλλει τις εργασιακές σχέσεις σε βάρος των εργαζομένων, σχεδιάζουν όλοι οι Σύλλογοι εργαζομένων στην τράπεζα Πειραιώς.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν από τη Διοίκηση της Τράπεζας να σταματήσει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και να εγκαταλείψει τη μονοδιάστατη λογική της συρρίκνωσης και τις πρακτικές που την ακολουθούν, έχοντας μόνιμο στόχο τους εργαζόμενους.
Οι στόχοι της Διοίκησης για βιώσιμη ανάπτυξη της Τράπεζας, δεν μπορούν να μην περιλαμβάνουν τους εργαζόμενους, τα εργασιακά τους δικαιώματα και την προοπτική τους, σε μια περίοδο μάλιστα σημαντικών και θετικών αποτελεσμάτων για την ίδια και την ελληνική οικονομία. Η μόνιμη επωδός μείωσης του κόστους, έχει ξεπεράσει κάθε όριο και οδηγεί στην απαξίωση της Τράπεζας και των εργαζόμενων της.
Στο πλαίσιο αυτό, οι Σύλλογοι μετά από συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι τους, αποφάσισαν:

  • Κοινή παρέμβαση των Συλλόγων στη Διοίκηση της Τράπεζας, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι προθέσεις της, αλλά και να ζητηθούν στοιχεία για όλες τις παραμέτρους των σχεδιαζόμενων μεταβολών.
  • Ενημέρωση των οργάνων της ΟΤΟΕ και συντονισμός ενεργειών .
  • Κοινές περιοδείες κλιμακίων των Συλλόγων στους χώρους εργασίας των τμημάτων που αφορούν οι εξελίξεις, αλλά και σε όλους τους χώρους εργασίας, για την ενημέρωση και καλύτερη προετοιμασία όλων των εργαζομένων για δυναμικές κινητοποιήσεις.
  • Διαρκής λειτουργία ως συντονιστικού οργάνου των 6 προέδρων των Συλλόγων για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων μας.
  • Συναντήσεις με τους πολιτικούς φορείς για την ενημέρωσή τους.


Καλούν τέλος τους εργαζόμενους σε διαρκή ετοιμότητα για την συμμετοχή τους σε κάθε είδους απεργιακή κινητοποίηση, ή άλλη δυναμική αντίδραση που θα αποφασιστεί.

Α. Βασιλόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης