Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

«Απάντηση» στα χαμηλά επιτόκια, τα αμοιβαία κεφάλαια

«Απάντηση» στα χαμηλά επιτόκια, τα αμοιβαία κεφάλαια
Το Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας προσφέρει σύγχρονες επενδυτικές λύσεις με επίκεντρο τις ανάγκες των πελατών

Σε αναζήτηση εναλλακτικών μορφών τοποθετήσεων των χρημάτων της είναι η πλειοψηφία των καταθετών.
Κι αυτό διότι η διατήρηση των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα -ως αντίβαρο στην ύφεση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού- συμπαρασύρει και τα τραπεζικά επιτόκια, προκαλώντας προβληματισμό στους καταθέτες.
Τα δεδομένα αυτά αναλύθηκαν διεξοδικά σε διαδικτυακές εκδηλώσεις με τίτλο «Επενδυτικές επιλογές σε εποχή χαμηλών επιτοκίων» που διοργανώθηκαν από το Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας, με τη συμμετοχή στελεχών της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης και της Εθνικής Asset Management ΑΕΔΑΚ, προκειμένου οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν για εναλλακτικές μορφές επενδύσεων, καθώς τα αμοιβαία κεφάλαια δύναται να εμφανίζουν διαχρονικά ικανοποιητικές αποδόσεις.
Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων παρουσιάστηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην ελληνική και τη διεθνή οικονομία, αλλά και οι βασικοί καταλύτες επανεκκίνησης για το 2021.
Ειδικότερα, η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να καταγράψει ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης το τρέχον έτος, ωθούμενη από την πρωτοφανή δημοσιονομική και νομισματική στήριξη.
Την ίδια στιγμή, οι μετοχικοί δείκτες των αναπτυγμένων οικονομιών έχουν υπερκαλύψει τις απώλειες που κατέγραψαν, λόγω της πανδημίας. Και καθώς οι πληθωριστικές προσδοκίες αυξάνονται, η διασπορά των κατανομών σε επιλεγμένους μετοχικούς κλάδους και περιουσιακά στοιχεία αποτελεί ελκυστική επιλογή.

Σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας

Η ελληνική οικονομία δείχνει τα πρώτα ισχυρά σημάδια εξόδου από την κρίση της πανδημίας, με τη δημοσιονομική στήριξη να παραμένει ισχυρή και το 2021.
Ο ανθεκτικός, κατά το 2020, επιχειρηματικός τομέας, η επανάκαμψη δραστηριοτήτων που επλήγησαν λόγω πανδημίας, η σταθερή στήριξη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και, ασφαλώς, το Ταμείο Ανάκαμψης, συνιστούν βασικές παραμέτρους που αυξάνουν την επενδυτική ελκυστικότητα της οικονομίας, με τα επιτόκια να διατηρούνται σε μηδενικό επίπεδο.

Σημαντικά πλεονεκτήματα για τα αμοιβαία κεφάλαια

Μέσα σε αυτό το οικονομικό περιβάλλον εντοπίζεται πλήθος επενδυτικών επιλογών, όπως τα αμοιβαία κεφάλαια, που διαχρονικά εμφανίζουν αποδόσεις και διαθέτουν μεγάλο εύρος επιλογών, ανάλογα με το προφίλ του επενδυτή.
Τα αμοιβαία κεφάλαια διαθέτουν σημαντικά πλεονεκτήματα, αφού παρέχουν τη δυνατότητα σε όλους να έχουν πρόσβαση στην εγχώρια αλλά και τις διεθνείς αγορές, ακόμα και με μικρά ποσά, εξασφαλίζοντας τη διασπορά των επενδύσεών τους και την ενεργή επαγγελματική διαχείριση που τους προσφέρει μια εταιρεία Α/Κ, όπως η Εθνική Asset Management ΑΕΔΑΚ.
Τα οφέλη για τους πελάτες είναι πολλαπλά, καθώς μπορούν να επιτύχουν βελτιστοποίηση της απόδοσης των κεφαλαίων τους, έχοντας καθημερινή αποτίμηση για τη θέση τους, καθώς και δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης (εντός 5 εργάσιμων ημερών), ενώ η υπεραξία της επένδυσης δεν φορολογείται.
Happy young couple discussing with a financial agent their new investmentΞεχωριστή τραπεζική εμπειρία

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει ολοκληρωμένες επενδυτικές υπηρεσίες, στοχεύοντας στην ανάπτυξη μακροχρόνιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες.
Ο Προσωπικός Συνεργάτης στο δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας είναι στη διάθεση των πελατών, προκειμένου να συζητήσει με διακριτικότητα και άνεση τις προσδοκίες και τις ανάγκες τους και να τους ενημερώσει για τις διαθέσιμες επιλογές, τους στόχους και το επίπεδο ρίσκου που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν, ώστε να καταλήξουν στις λύσεις που ταιριάζουν στο επενδυτικό τους προφίλ.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες Premium Banking της Εθνικής Τράπεζας μπορείτε να δείτε εδώ.

Σημαντική σημείωση: Οι παρεχόμενες από την Τράπεζα επενδυτικές υπηρεσίες είναι αυτές της λήψης/ διαβίβασης ή/και εκτέλεσης εντολών για την κατάρτιση συναλλαγών επί χρηματοπιστωτικών μέσων.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης