Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Dovalue: Κατέστησαν και πάλι εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ της Eurobank

tags :
Dovalue: Κατέστησαν και πάλι εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ της Eurobank

Πρασίνισαν κόκκινα δάνεια 600 εκατ. ευρώ της Eurobank εν μέσω πανδημίας

Σχετικά Άρθρα

Η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας αποτελούν βασικές αξίες της doValue, της εταιρείας διαχείρισης δανείων στην οποία συμμετέχει η Eurobank και έχουν 10ετή αποκλειστική συνεργασία. Σύμφωνα με επιστολή του προέδρου της doValue, Θ. Καλαντώνη, και του διευθύνοντα συμβούλου, Τ. Πανούση, η εταιρεία κατά το πρώτο έτος λειτουργίας στήριξε πληγέντες από την πανδημία, παρέχοντας αναστολή πληρωμών για δάνεια ύψους 6 δισ. ευρώ σε περίπου 90.000 δανειολήπτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Σε εφαρμογή των κρατικών προγραμμάτων στήριξης, 26.000 πελάτες μας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Γέφυρα), για δάνεια σχεδόν 2 δισ. ευρώ, ενώ το ύψος της επιδότησης μέχρι σήμερα για τα δάνεια αυτά αγγίζει τα 45 εκ. ευρώ, ενώ άλλοι 20.000 πελάτες έχουν αιτηθεί την ένταξή τους στο πρόγραμμα Γέφυρα ΙΙ για δάνεια πάνω από 2,5 δισ. ευρώ.
Επίσης στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι η εταιρεία στήριξε συνεργάσιμους δανειολήπτες με ρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες περιλάμβαναν άφεση χρέους.
Μέσα στο 2020 ρυθμίστηκαν 45.000 δάνεια ύψους σχεδόν 3 δισ ευρώ, ενώ μέσα στο 18 πεντάμηνο του 2021 ρυθμίστηκαν άλλα 25.000 δάνεια ύψους 1,7 δισ. ευρώ, συνολικά για σχεδόν 70.000 πελάτες. Δηλαδή στη διετία της κρίσης Covid-19 ρυθμίσθηκαν σχεδόν 5 δισ. ευρώ.
Ειδικά για το δανειακό χαρτοφυλάκιο της Eurobank, η Dovalue σχεδίασε, διαπραγματεύτηκε και υλοποίησε, σε εξατομικευμένη βάση, ώστε να «θεραπευθούν» και να καταστούν και πάλι εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους άνω των 600 εκ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, η στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εστιάζει σε τρεις βασικούς άξονες: την Κοινωνία, το Περιβάλλον και την Υγεία.
Με βάση τον τριπλό άξονα δράσης, ξεκίνησε με την πρώτη πρωτοβουλία τον Δεκέμβριο του 2020 σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων.
Σημειώνεται πως η πρωτοβουλία αυτή, βρίσκεται σε συνάρτηση αντίστοιχης πρωτοβουλίας του Ομίλου doValue ο οποίος συνολικά στηρίζει τον οργανισμό Save the Children.
Ειδικότερα την προηγούμενη χρονιά, η δωρεά του Ομίλου βοήθησε τα παιδιά και τις οικογένειες τους που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας στην αγορά τροφίμων.
Ακόμη, η doValue Greece συμμετέχει και στηρίζει ενεργά εθελοντικές προσπάθειες.
Συγκεκριμένα υποστηρίζει τις ενέργειες του Συλλόγου Φίλων της Γυναικολογικής Μαιευτικής Κλινικής του Αρεταίειου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." Αθηνών.
Ειδικότερα, όσον αφορά στη δράση που αναπτύσσεται στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, προβλέπεται η υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για τις γυναίκες που δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο και βρίσκονται είτε στο στάδιο προετοιμασίας ενός χειρουργείου, είτε στο στάδιο αποθεραπείας.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ειδικά σχεδιασμένου χώρου «pampering room» όπου θα εφαρμόζονται οι μέθοδοι υποστηρικτικής ιατρικής και εξακτινώνεται σε όλη την πτέρυγα της κλινικής που νοσηλεύονται γυναίκες με καρκίνο.
Η doValue Greece θα στηρίξει τουλάχιστον για ένα χρόνο τη λειτουργία του κέντρου υποστηρικτικής ιατρικής το οποίο θα στελεχώνεται κατά κύριο λόγο από εθελοντές του Συλλόγου, σε συνεργασία και με το επιστημονικό προσωπικό του νοσοκομείου. Πρόκειται για μια δράση που σχεδιάστηκε με ολιστική προσέγγιση και εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σύμφωνα με τα πρότυπα και την φιλοσοφία που έχει αναπτύξει και τεκμηριώσει επιστημονικά το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στις αρχές του Φθινοπώρου του 2021.
Εγκαινιάζοντας τη σχέση της με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών "Κ.Ε.Φ.Ι." η doValue Greece συμμετείχε ως Μέγας Χορηγός στον 1ο Virtual Ποδηλατικό Γύρο που πραγματοποιήθηκε στις 6/6/21 με σύνθημα «τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο».
Η διοργάνωση του 1ου virtual ποδηλατικού γύρου αποτελεί ένα μήνυμα ενσυναίσθησης και αισιοδοξίας με κύριο στόχο την ενδυνάμωση των ανθρώπων που δοκιμάζονται από την ασθένεια και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, στο πλαίσιο της συναισθηματικής, ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης στους ογκολογικούς ασθενείς και τα μέλη των οικογενειών τους, Η στήριξη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας αποτελεί για την doValue Greece την αρχή μίας διαρκούς σχέσης με το σύλλογο και τις δράσεις του.
Τέλος, η doValue Greece επέλεξε να χρηματοδοτήσει την αγορά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ, στο Παγκράτι. Η ΕΛΕΠΑΠ είναι ο παλαιότερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην Ελλάδα που παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η ενεργειακή αυτονόμηση της δομής και παράλληλα να επιτευχθεί σημαντική μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, συμβάλλοντας παράλληλα στην προστασία του Περιβάλλοντος μέσω της παραγωγής και κατανάλωσης καθαρής ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης