Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Συνεδριάζει το ΔΣ της Εθνικής 5 Ιουλίου για Χαρδούβελη και Frontier – Το ΤΧΣ εξετάζει διάθεση μετοχών... σε μικρομετόχους

Συνεδριάζει το ΔΣ της Εθνικής 5 Ιουλίου για Χαρδούβελη και Frontier  – Το ΤΧΣ εξετάζει διάθεση μετοχών... σε μικρομετόχους
Ο σχεδιασμός αυτός πέραν από ένα placement σε διεθνείς επενδυτές θα ήταν πολύ θετικός και πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη... οι μικρομέτοχοι να αυξήσουν το ποσοστό τους...
Σχετικά Άρθρα

Στις 5 Ιουλίου 2021 συνεδριάζει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας για να προτείνει για Πρόεδρο τον Γκίκα Χαρδούβελη.
Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η Egon Zehnder η εταιρία που είχε αναλάβει να διερευνήσει την αγορά και μετά την ά5νηση του Λουκά Παπαδήμου να αναλάβει την θέση του Προέδρου, δεν υπήρχε άλλη επιλογή που εξετάστηκε καλύτερη από τον Γκίκα Χαρδούβελη πρώην υπουργό και πρώην στέλεχος της Eurobank.
Το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας θα εισηγηθεί Χαρδούβελη για την θέση του Προέδρου που θα αντικαταστήσει τον Κώστα Μιχαηλίδη και η πρόταση θα αποσταλεί στον SSM τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών για επικύρωση.
Εν τω μεταξύ η Γενική Συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας θα πραγματοποιηθεί τέλη Ιουλίου 2021 ώστε να επικυρώσει τόσο την τοποθέτηση του Προέδρου όσο και του Frontier της τιτλοποίησης 6,1 δισεκ. που αναμένεται να κλείσει επίσης στις 7 Ιουλίου στο διοικητικό συμβούλιο.
Από τους 4 ενδιαφερόμενους Intrum, Cepal, doValue και Qualco φαίνεται ότι έχουν ξεχωρίσει οι δύο και η μάχη αναμένεται σκληρότατη.
Όπως έχει αναφερθεί η τιτλοποίηση Frontier κινείται πέριξ των 165 εκατ και θα είναι και οριακά θετικά κεφαλαιακά για την Εθνική τράπεζα.
Η αξιολόγηση των προσφορών καθυστέρησε από την Morgan Stanley και την Εθνική λόγω της ιδιαιτερότητας ότι περιλάμβαναν πολύ διαφοροποιημένους όρους και δεν ήταν οι δεσμευτικές προσφορές συγκρίσιμες μεταξύ τους.

Το ΤΧΣ προετοιμάζει placement και σε…μικρομετόχους

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα αλλάξει ριζικά χαρακτήρα, όπως αποκάλυψε το bankingnews.
Θα μετατραπεί σε investment fund και θα διατηρήσει ποσοστά στις τράπεζες ως κοινός μέτοχος.
Το ποσοστό του δεν θα εκλαμβάνεται ως κρατική παρέμβαση ή κρατικοποίηση.
Π.χ. στην Εθνική από 40,3% θα μειωθεί σε βάθος χρόνου σε 10%.
Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ένα από τα σχέδια που εξετάζονται είναι να διατεθεί ένα ποσοστό 10% που κατέχει το ΤΧΣ σε μικρομετόχους ώστε να αυξηθεί εκ νέου το ποσοστό των μικρομετόχων στην Εθνική και συνολικά στις τράπεζες.
Το 2006 ή 2007 π.χ. στην Εθνική οι μικρομέτοχοι κατείχαν το 40% του μετοχικού κεφαλαίου έναντι 10% της τρέχουσας περιόδου.
Ο σχεδιασμός αυτός πέραν από ένα placement σε διεθνείς επενδυτές θα ήταν πολύ θετικός και πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη... οι μικρομέτοχοι να αυξήσουν το ποσοστό τους...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης