Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Rybolovlev προσπαθεί να επανέλθει στην τράπεζα Κύπρου – Το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους «δουλεύει» για τα συμφέροντα του Ρώσου – Ο Γ Κυπρή στηρίζεται από θεσμικούς φορείς και έχει μεγάλες πιθανότητες να πετύχει στο έργο του…

 Ο Rybolovlev προσπαθεί να επανέλθει στην τράπεζα Κύπρου – Το δικηγορικό γραφείο Νεοκλέους «δουλεύει» για τα συμφέροντα του Ρώσου – Ο Γ Κυπρή στηρίζεται από θεσμικούς φορείς και έχει μεγάλες πιθανότητες να πετύχει στο έργο του…
Ο ρώσος επιχειρηματίας Rybolovlev προσπαθεί να επανέλθει στην τράπεζα Κύπρου και με βάση πληροφορίες μέσω του δικηγορικού γραφείου Νεοκλέους προσπαθούν να βρουν λύσεις ώστε να αποκτήσει στρατηγικό ποσοστό στην τράπεζα Κύπρου.

Το www.bankingnews.gr πριν λίγες ημέρες είχε αποκαλύψει το θέμα ότι δηλαδή ο Ρώσος επιχειρηματίας έχει θέσει εκ νέου στο μικροσκόπιο της τράπεζα Κύπρου.
Οι αποφάσεις Rybolovlev θα εξαρτηθούν ή θα συνδεθούν και με τα ευρύτερα οικονομικά σχέδια της Ρωσίας στην Κύπρο.
Το γεγονός πάντως είναι ότι ο Rybololvev εξετάζει εκ νέου το θέμα της τράπεζας Κύπρου.
Από την μια πλευρά ένας μέτοχος προσπαθεί να αποκτήσει στρατηγικό ποσοστό και από την άλλη η νέα διοίκηση Κυπρή στην τράπεζα Κύπρου προσπαθεί να αποκαταστήσει την ηρεμία στο εσωτερικό της τράπεζας και ταυτόχρονα να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με θεσμικούς φορείς ώστε έχοντας την στήριξη τους να προχωρήσει στα επόμενα επιχειρηματικά της βήματα.
Μπορεί να είναι νωρίς να εξαχθούν συμπεράσματα αλλά φαίνεται ότι ο Γ Κυπρή ο νέος CEO της τράπεζας Κύπρου έχει μεγάλες πιθανότητες να επιτύχει.
Με γρήγορες διαδικασίες καθάρισε το εσωτερικό μέτωπο, η υποχρεωτική άδεια στον Καρυδά αλλά και άλλες αλλαγές που επίκεινται σε αυτό αποσκοπούν και ταυτόχρονα λαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε το ΔΣ και οι βασικές διευθύνσεις να θέσουν εκ νέου στόχους, κοινούς στόχους.
Οι διαρροές εγγράφων έβλαψαν την τράπεζα έπληξαν το κύρος της και τώρα χρειάζεται ηρεμία.
Στο εξωτερικό μέτωπο ο νέος CEO της Κύπρου απολαμβάνει της εκτίμησης τόσο του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη όσο και του διοικητή της ΤτΕ Γ Προβόπουλο.
Ο Γ Κυπρή έχει αποφασίσει να μην αποχωρήσει τελικά η Κύπρου από την Ελλάδα απόφαση άκρως θετική και στρατηγικά συμφέρουσα.
Οι κινήσεις Κυπρή στο προσκήνιο και παρασκήνιο δείχνουν έναν manager αποφασισμένο να δείξει έργο να γυρίσει σελίδα η τράπεζα Κύπρου και να αποκαταστήσει γρήγορα το κύρος της τράπεζας εντός και εκτός Κύπρου.
Η διοίκηση Κυπρή χρειάζεται στήριξη και ειδικά στην Κύπρο όλες οι πλευρές φίλιες και μη θα πρέπει να δώσουν χρόνο στην νέα διοίκηση να αποδείξει το έργο της.
Αν παρέλθει εύλογος χρόνος χωρίς έργο τότε να ασκήσουν την κριτική τους.
Έχουμε πολύ σοβαρές πληροφορίες ότι το σχέδιο του Κυπρή μπορεί να επιτύχει γιατί στηρίζεται τόσο από το εσωτερικό της τράπεζας όσο και από θεσμικούς φορείς που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Υποσημείωση

Οι διαρροές εγγράφων πρέπει να σταματήσουν και θα σταματήσουν.
Οι κυπριακές εφημερίδες, οι υπερδανεισμένες κυπριακές εφημερίδες πρέπει να κοιτάξουν το συμφέρον τους.
Οι πολιτικοί της Κύπρου πρέπει να στηρίξουν την νέα διοίκηση καθώς επίσης είναι προς το συμφέρον τους.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης