Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ποιος θα κερδίσει στην μάχη εντυπώσεων στον χρηματιστήριο; - Θα αμφισβητηθεί η Eurobank, τι θα συμβεί μεταξύ Alpha - Εθνικής;

Ποιος θα κερδίσει στην μάχη εντυπώσεων στον χρηματιστήριο; - Θα αμφισβητηθεί η Eurobank, τι θα συμβεί μεταξύ Alpha - Εθνικής;
Η Eurobank θα διατηρήσει την πρωτιά στις χρηματιστηριακές αποτιμήσεις, η Alpha bank θα βρεθεί στην δεύτερη θέση αλλά θα απειληθεί από την Εθνική τράπεζα και στην τέταρτη θέση θα βρεθεί η Πειραιώς
Σχετικά Άρθρα

Ποια τράπεζα θα κερδίσει την μάχη των εντυπώσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο;
Οι αυξήσεις κεφαλαίου άλλαξαν τα δεδομένα καθώς τα νέα κεφάλαια έφεραν ανατροπές, επανακαθορίζοντας τις χρηματιστηριακές ισορροπίες.
Μετά την τελική φάση εξυγίανσης θα διαθέτουν τα εξής κεφάλαια

  • Πειραιώς 4,9 δισεκ. ευρώ
  • Εθνική τράπεζα 5,47 δισεκ. με προοπτική 5,6 δισεκ.
  • Alpha bank 5,4 δισεκ. ευρώ
  • Eurobank 5,32 δισεκ. ευρώ.

Υπό το πρίσμα των κεφαλαίων και των μειούμενων NPEs αλλά και του γεγονότος ότι
1)Το Helikon το ιταλικό fund διατηρεί επενδυτική θέση στην Eurobank περίπου 3,9% με 4% δεν έχει αποεπενδύσει όπως διαφαινόταν
2)Πολλά funds όπως η Schroder’s αγοράζουν μετοχές της Alpha bank για να συμμετάσχουν στην αύξηση αυξάνοντας την τιμή της μετοχής προς την ζώνη των 1,20 με 1,25 ευρώ.
Η τιμή της αύξησης θα καθοριστεί στο 1 ευρώ.
3)Το πολύ ικανοποιητικό τίμημα που θα λάβει η Εθνική τράπεζα από την τιτλοποίηση Frontier περίπου 165 εκατ
4)Οι τράπεζες έχουν δημιουργήσει μια βάση στις χρηματιστηριακές τους αποτιμήσεις

Οι νέες ισορροπίες – Θα διατηρήσει την πρωτιά η Eurobank

Στο πλαίσιο των νέων ισορροπιών η Eurobank με συνολική χρηματιστηριακή αξία 3 με 3,1 δισεκ. ευρώ θα συνεχίσει να διατηρεί την πρώτη θέση στις αποτιμήσεις μεταξύ των τραπεζών.
Με πλεονεκτήματα τα κέρδη, τα έσοδα από το εξωτερικό σχεδόν 180 με 200 εκατ και τα ακίνητα περίπου 120 εκατ αλλά και την προοπτική αποεπένδυσης του 1,34% του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς και της εμφάνισης διεθνών funds που θα ήθελαν να αγοράσουν ποσοστό συμμετοχής, η Eurobank θα καταφέρει να συντηρήσει την χρηματιστηριακή της αποτίμηση και το βασικό σενάριο θέλει… ότι η πρωτιά στις κεφαλαιοποιήσεις θα διατηρηθεί.

Η μάχη της δεύτερης θέσης

Η μεγάλη μάχη θα δοθεί για την δεύτερη θέση των χρηματιστηριακών αποτιμήσεων.
Από την μια η Alpha bank θα έχει χρηματιστηριακή αξία 2,7 δισεκ. ευρώ και από την άλλη η Εθνική που κινείται στην ζώνη των 2,5 δισεκ. ευρώ.
Η Alpha bank με την υποστήριξη της αύξησης των 800 εκατ και η Εθνική τράπεζα με την υποστήριξη των ενισχυμένων κεφαλαίων, της καλύτερης ποιότητας ενεργητικού και των εσωτερικών δυνάμεων που την πριμοδοτούν.
Βραχυπρόθεσμα ίσως η Alpha bank να προηγηθεί λόγω της αύξησης αλλά δεν αποκλείεται σε επόμενη φάση η Εθνική τράπεζα να βρεθεί στην δεύτερη θέση των χρηματιστηριακών αποτιμήσεων λόγω πιο καθαρού ισολογισμού και κρυφών δυνάμεων ως προς τα έσοδα.

Η Πειραιώς στα 2 δισεκ. κινείται εντός του εύρους της δίκαιης της τιμής άπαξ και ακόμη βρίσκεται σε φάση συγκέντρωσης κεφαλαίων και εξυγίανσης.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η Eurobank θα διατηρήσει την πρωτιά στις χρηματιστηριακές αποτιμήσεις.
Η Alpha bank θα βρεθεί στην δεύτερη θέση αλλά θα απειληθεί από την Εθνική τράπεζα και στην τέταρτη θέση θα βρεθεί η Πειραιώς.
Ένα δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η ψαλίδα μεταξύ Eurobank, Εθνικής και Alpha bank θα κλείσει περαιτέρω απόρροια της συγκέντρωσης κεφαλαίων, της εξυγίανσης και της δυναμικότητας των ισολογισμών των τραπεζών.
pinaksbank_BN_1.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης