Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Διψήφια ανάπτυξη για τον όμιλο BFF Bank στην Ελλάδα

tags :
Διψήφια ανάπτυξη για τον όμιλο BFF Bank στην Ελλάδα

Ισχυρή ανάπτυξη για τον όμιλο σε Πορτογαλία και Ελλάδα, με τον όγκο των νέων εργασιών στη χώρα μας να αυξάνεται 32% το 2020

Ισχυρή ανάπτυξη για τον όμιλο σε Πορτογαλία και Ελλάδα, με τον όγκο των νέων εργασιών στη χώρα μας να αυξάνεται 32% το 2020

Καθαρά προσαρμοσμένα έσοδα της τάξεως των 27,8 εκατ. ανακοίνωσε ο όμιλος BFF Bank για το α΄τρίμηνο του 2021 .

Τα κύρια σημεία των αποτελεσμάτων έχουν ως εξής:

  • Τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου 2021 του ομίλου BFF Bank έρχονται ως συνέχεια της λογιστικής και φορολογικής ενοποίησης με την DEPObank, που είναι σε ισχύ από την 1η Μαρτίου 2021.
  • Τα καθαρά έσοδα του α’ τριμήνου ανήλθαν σε €184,3 εκατ. Προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων της DEPObank από 1 Ιανουαρίου 2021, αυξημένα κατά 8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
  • Οι δραστηριότητες factoring και δανεισμού επηρεάστηκαν θετικά από την υψηλή ρευστότητα σε Ιταλία και Ισπανία, καθώς επιταχύνθηκαν τις εισπράξεις όχι μόνο του αρχικού κεφαλαίου αλλά και των τόκων καθυστερημένης αποπληρωμής. Θετική απόδοση των υπηρεσιών κινητών αξιών και πληρωμών, οι οποίες ανακάμπτουν από τον αντίκτυπο της υγειονομικής κρίσης.
  • Ισχυρή κεφαλαιακή θέση (δείκτης CET1 ανέρχεται σε 17.3% και ο συνολικός Κεφαλαιακός Δείκτης ανέρχεται σε 21.7%) στα €151 εκατ. ποσό που υπερβαίνει το 15% του αρχικού στόχου. Δείκτης CET1 στο 25.9% συμπεριλαμβανομένων των συσσωρευμένων μερισμάτων.
  • Τα συσσωρευμένα μερίσματα του 2019, του 2020 καθώς και αυτά του α’ τριμήνου του 2021 θα καταβληθούν άμεσα μόλις εγκριθούν από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.
  • Μηδενικό κόστος ρίσκου, και δείκτης ΜΕΔ/Σύνολο δανείων, εξαιρουμένων των ιταλικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, στο 0,2%

Όπως αναφέρει, η εκτενής γεωγραφική διασπορά των δραστηριοτήτων εξισορροπεί μερικώς τις αρνητικές επιδόσεις των επιμέρους αγορών.
Οι διεθνής εργασίες που σχετίζονται με τα συνολικά δάνεια ανήλθαν σε 42%, αυξημένες σε σχέση με το 37% του α’ τριμήνου του 2020.
Καταγράφεται ισχυρή δανειακή ανάπτυξη σε Πορτογαλία (+58% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο) και Ελλάδα (+60% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο).
Ο όγκος των νέων εργασιών μειώθηκε κατά 6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο ανερχόμενος σε €1,1 δισ. Τα επιμέρους μεγέθη σε Πορτογαλία και Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 110% και 32% αντίστοιχα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Κατά 7% μειώθηκαν τα αντίστοιχα μεγέθη σε Ιταλία και κατά 30% στην Πολωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης