Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι εργαζόμενοι διασφαλίζονται, οι καταθέσεις διασφαλίζονται αλλά να διασφαλιστούν και οι 70 χιλ μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Τραγικό ολίσθημα να μην προστατευθούν οι ιδιώτες επενδυτές…

 Οι  εργαζόμενοι διασφαλίζονται, οι καταθέσεις διασφαλίζονται  αλλά να διασφαλιστούν και οι 70 χιλ μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Τραγικό ολίσθημα να μην προστατευθούν οι ιδιώτες επενδυτές…
(upd2)Οι εξελίξεις για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο δρομολογούνται.
Ο Γιάννης Στουρνάρας ο υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει στο σωματείο εργαζομένων του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου ότι θα διασφαλίσει ώστε οι θέσεις εργασίας να μην πληγούν.
Ακόμη και στην ακραία λύση της διάσπασης σε good και bad bank οι εργαζόμενοι θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους.

Προφανώς θα χάσουν τις υφιστάμενες συμβάσεις και θα υπάρξουν μειώσεις αλλά δεν θα χάσουν την εργασία τους.
Κατά την άποψη μας μπορεί να αποφευχθεί η διάσπαση σε good και bad bank.
Ο Γ Προβόπουλος ο διοικητής της ΤτΕ διασφαλίζει την λειτουργία του ΤΤ συνεχίζοντας να παρέχει ρευστότητα και ταυτόχρονα διασφαλίζει στο ακέραιο τις καταθέσεις.
Οι καταθέσεις στο ΤΤ και οι καταθέτες του ΤΤ είναι εξασφαλισμένοι.
Όμως πέραν από τους εργαζόμενους, πέραν από τους καταθέτες θα πρέπει να διασφαλιστούν και οι μέτοχοι οι 70 χιλιάδες μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Αν ο μέτοχος δεν προστατευτεί και προσέξτε ο ιδιώτης μέτοχος στο ΤΤ είναι και πλειοψηφών μέτοχος καθώς οι 70 χιλ ιδιώτες επενδυτές ελέγχουν το 55-56% του μετοχικού κεφαλαίου του ΤΤ.
Ο ιδιώτης επενδυτής αλλά και οι 2 τράπεζες Εθνική και Eurobank που ελέγχουν από 6% έκαστη πρέπει να προστατευθούν ώστε να διασφαλιστεί και ο θεσμός του χρηματιστηρίου.
Αν 70 χιλ μέτοχοι τραπεζών χάσουν τις μετοχές τους θα πληγεί καίρια η εμπιστοσύνη των επενδυτών προς τις τραπεζικές μετοχές και το χρηματιστήριο.
Θα αποτελεί πρόκληση και επαίσχυντη κίνηση καθώς η μειοψηφία θα προσπαθεί να επιβάλλει στην πλειοψηφία τις αποφάσεις της.
Βέβαια ορθά θα υποστηρίξει κανείς οι ιδιώτες μέτοχοι η πλειοψηφία στο ΤΤ να επενδύσουν νέα κεφάλαια.
Αν δεν επενδύσουν δεν θα δικαιούνται να διαμαρτύρονται.
Ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι σε μια περίοδο τόσο μεγάλης κρίσης στην Ελλάδα ποιος επενδυτής έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει σε αμκ;
Ο έλληνας ιδιώτης επενδυτής πρέπει να προστατευθεί.
Ο μέτοχος του ΤΤ πρέπει να προστατευθεί.

Πέτρος Λεωτσάκος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης