Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Σε 1-2 χρόνια προσβλέπουμε να δώσουμε μέρισμα - Η Εθνική δεν έχει ανάγκη ΑΜΚ

Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα): Σε 1-2 χρόνια προσβλέπουμε να δώσουμε μέρισμα - Η Εθνική δεν έχει ανάγκη ΑΜΚ
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας επεσήμανε ότι η αποεπένδυση από την Ασφαλιστική ήταν δέσμευση στο σχέδιο αναδιάρθρωσης από το 2014
Την εκτίμηση ότι σε ένα με δύο χρόνια η Εθνική Τράπεζα θα είναι σε θέση να διανείμει μέρισμα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας, Παύλος Μυλώνας, κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (21/4/2021).
«Σε 1-2 χρόνια προσβλέπουμε να δώσουμε μέρισμα» είπε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι η Τράπεζα θα έχει τα απαραίτητα κεφάλαια και κερδοφορία. Μάλιστα, ο κ. Μυλωνάς τόνισε ότι η Εθνική δεν έχει ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του υποστήριξε «απορροφήσαμε τις προβλέψεις λόγω πανδημίας αλλά και του κόστους της τιτλοποίησης του Frontier».

Όσον αφορά την αποεπένδυση από την Ασφαλιστική, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας υποστήριξε ότι ήταν δέσμευση στο σχέδιο αναδιάρθρωσης από το 2014.
«Η Εθνική έχει υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις στο σχέδιο αναδιάρθρωσης. Μείωσε το συνολικό ενεργητικό της κατά 50 δισ., μια μεγάλη απώλεια» τόνισε.

Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

«Ηταν δύσκολο να βρει κανείς επενδυτή που να έχει τα κεφάλαια και να θέλει να επενδύσει στη χώρα μας, η οποία είχε πολλά προβλήματα» τόνισε ο κ. Μυλώνας αναφερόμενος στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.
Ωστόσο, υποστήριξε ότι η πώληση της Ασφαλιστικής θα έχει θετική συμβολή κατά 60 μ.β. στα κεφάλαια της Εθνικής.
«Όλοι οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι της Εθνικής ήταν θετικοί στους όρους της συμφωνίας πώλησης της Ασφαλιστικής» τόνισε.
Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, έως το τέλος του 2021 αναμένονται οι σχετικές εγκρίσεις από την ΤτΕ και DGCοmp για την πώληση της Ασφαλιστικής, ενώ διευκρίνισε ότι η Εθινική δεν αποκόπτεται από την Ασφαλιστική.
«Η πορεία του CVC ως ξένου επενδυτή στην Ελλάδα είναι θετική» τόνισε και συμπλήρωσε το fund έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη.
«Η συνεργασία με το CVC θα αποφέρει και στα δύο μέρη το επιθυμητό αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο κ. Μυλωνάς.

Ομαλοποίηση της οικονομίας το 2021

Όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα ομαλοποιηθεί το 2021, ενώ το 2022 θα επιταχυνθεί ο ανοδικός κύκλος που διακόπηκε λόγω πανδημίας.
«Η παρουσία του Ταμείου Ανάκαμψης είναι σημαντική και η Εθνική είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την οικονομία» τόνισε.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η συμφωνία με το CVC βελτιώνει τα κεφάλαια της Εθνικής Τράπεζας και κατά συνέπεια «επιτρέπει την υλοποίηση των φιλόδοξος σχεδίων μας για την οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης