Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γ. Χαντζηνικολάου (πρόεδρος Τράπεζας Πειραιώς): Κομβική στιγμή η έγκριση της ΑΜΚ

Γ. Χαντζηνικολάου (πρόεδρος Τράπεζας Πειραιώς): Κομβική στιγμή η έγκριση της ΑΜΚ
H αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς που μόλις εγκρίνατε αποτελεί μία κομβική στιγμή για την Τράπεζα, ανέφερε ο πρόεδρος Τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χαντζηνικολάου
Σχετικά Άρθρα

Κομβική χαρακτήρισε την απόφαση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς ο πρόεδρός της Γιώργος Χαντζηνικολάου.
«H αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς που μόλις εγκρίνατε αποτελεί μία κομβική στιγμή για την Τράπεζα, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά και την ελληνική οικονομία.
Είναι κομβική, διότι μια επιτυχής αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από μια ελληνική τράπεζα, σηματοδοτεί πανηγυρικά την επανασύνδεση με τις αγορές κεφαλαίου, και συνεπώς την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα».
Όπως ανέφερε, η σχεδιαζόμενη αύξηση των κεφαλαίων από την Τράπεζα Πειραιώς θα της επιτρέψει την ταχύτερη μείωση των επισφαλών απαιτήσεων και θα της δώσει τη δυνατότητα να επικεντρωθεί κατά 100% στην χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.
Επιπλέον, σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας, όχι μόνο για την Τράπεζα Πειραιώς, που έχει το μεγαλύτερο φορτίο μη εξυπηρετούμενων δανείων, αλλά και για ολόκληρο το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
«Περνάμε από το χθες – που ήταν χαρακτηρισμένο από τράπεζες βεβαρημένες με κόκκινα δάνεια, - στο αύριο, δηλαδή, σε μια εποχή όπου οι τράπεζες θα είναι κατά 100% αφοσιωμένες στην χρηματοδότηση της οικονομίας.
Με απλά λόγια, η αύξηση αυτή, σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα, τόσο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, όσο και της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, καταλήγοντας:
«Και είναι ακριβώς αυτή η προοπτική που αναδεικνύει τη σημασία αυτής της έγκρισης εκ μέρους σας για την αύξηση κεφαλαίου.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, θα είναι ο καταλύτης εξελίξεων που θα μας επιτρέψουν να φύγουμε μπροστά και να απελευθερώσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες του τραπεζικού συστήματος, προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Και να μπορέσουμε, επιτέλους, να επιτελέσουμε, χωρίς τα βάρη του παρελθόντος, τον θεσμικό μας ρόλο που είναι η χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα, και πρωτίστως της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης