Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χαντζηνικολάου (Τρ. Πειραιώς): Προς το συμφέρον της τράπεζας η κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων στην ΑΜΚ

Χαντζηνικολάου (Τρ. Πειραιώς): Προς το συμφέρον της τράπεζας η κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων στην ΑΜΚ
Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς υποστήριξε ότι ειδικά για τους υφιστάμενους μετόχους σχεδιάζεται προνομιακή κατανομή των νέων μετοχών
Της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς υπεραμύνθηκε ο πρόεδρος της τράπεζας, Γιώργος Χαντζηνικολάου, κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση.
«Η κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι δικαιολογημένη και προς το συμφέρον της τράπεζας» υποστήριξε.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «θα διευκολυνθεί η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, με την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων» ενώ συμπλήρωσε ότι η εν λόγω διαδικασία «θα επιτρέψει τη διεύρυνση της μετοχικής βάσης».

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι

Όσον αφορά τους υφιστάμενους μετόχους, ο κ. Χαντζηνικολάου επεσήμανε ότι «σχεδιάζεται προνομιακή κατανομή των νέων μετοχών» και τόνισε ότι επόμενο χρονικό διάστημα θα καθοριστούν τα κριτήρια κατανομής.
«Η προνομιακή κατανομή των νέων μετόχων στους υφιστάμενους μετόχους, σε περίπτωση υπέρβασης της ζήτησης, θα πραγματοποιηθεί κατ' αναλογίαν της συμμετοχής τους (pro rata)» τόνισε ο ίδιος.
Παράλληλα, ανέφερε ότι το reverse split είναι τεχνικής φύσεως και προτείνεται για τη διευκόλυνση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
«Η μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής μετοχής, χωρίς αλλαγή του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών έχει σκοπό τον σχηματισμό ειδικού αποθεματικού» τόνισε, ενώ όσον αφορά το ειδικό αποθεματικό επεσήμανε ότι θα ανέρχεται σε 4,9 δισ. ευρώ και δεν επηρεάζει τα ίδια και εποπτικά κεφάλαια της Τράπεζας Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης