Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η τράπεζα Κύπρου τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής με αφορμή την Uniastrum - Η διοίκηση Κυπρή πρέπει να βοηθηθεί ώστε η τράπεζα να λειτουργήσει - Θα έρθει και το πόρισμα της Alvarez and Marsal

tags :
 Η τράπεζα Κύπρου τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής  με αφορμή την Uniastrum  - Η διοίκηση Κυπρή πρέπει να βοηθηθεί ώστε η τράπεζα να λειτουργήσει  - Θα έρθει και το πόρισμα της Alvarez and Marsal
Η υπόθεση της Uniastrum της θυγατρικής της τράπεζας Κύπρου έχει βρεθεί στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής.
Αφορμή αποτέλεσε η αποκάλυψη του bankingnews.gr για την Uniastrum το ειδικό εμπιστευτικό πόρισμα εσωτερικού ελεγκτή για την θυγατρική στην Ρωσία όπου αποδείχθηκε ότι υπήρξαν πολλές παραβάσεις.

Η υπόθεση της Uniastrum έχει και συνέχεια καθώς κυπριακά μέσα αναφέρθηκαν σε μαγειρεμένα στοιχεία της Uniastrum επικαλούμενα δηλώσεις στελέχους του ΔΣ της τράπεζας Κύπρου.
Το bankingnews.gr που αποκάλυψε το θέμα της Uniastrum υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί χρόνος στην διοίκηση Κυπρή ώστε να επαναχαράξει στρατηγική.
Προφανώς οι διοικήσεις έχουν συνέχεια όπως και τα προβλήματα αλλά η διοίκηση Κυπρή πρέπει να βοηθηθεί.
Όχι να συγκαλυφθεί το οτιδήποτε.
Ούτως ή άλλως  η Alvarez and Marsal θα διεξάγει έλεγχο για το πώς βρέθηκαν να ζητούν κεφάλαια από το κράτος οι Κυπριακές τράπεζες.
Η υπόθεση της Uniastrum είναι πολύ σοβαρή χωρίς αμφιβολία.
Ωστόσο στο εσωτερικό του ΔΣ της Κύπρου πρέπει να επέλθει ηρεμία.
Επίσης οι βλέψεις του τωρινού υπουργού Οικονομίας της Κύπρου που είναι να βρεθεί στην θέση του CEO της Κύπρου επίσης πρέπει να παγώσουν.
Ο Κυπρή χρειάζεται χρόνο ώστε να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις και χρειάζεται η τράπεζα εσωτερική ηρεμία.
Η αναφορά αυτή δεν αποτελεί μια εκτίμηση αλλά μια ξεκάθαρη προειδοποίηση.
Η κρίση με την πλήρη αποσταθεροποίηση στις κυπριακές τράπεζες δεν απέχει πολύ παρά τα κεφάλαια που έχει  επενδύσει το κράτος.

Τι απαντά η Κύπρου για τα μαγειρέματα….


Η Τράπεζα Κύπρου απορρίπτει τα περί μαγειρέματος στοιχείων και σημειώνει σε ανακοίνωση της την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι για το καλό του τραπεζικού συστήματος.
Αναφορικά με δημοσίευμα εφημερίδας ημερομηνίας 27 Αυγούστου 2012, το οποίο τιτλοφορείται ‘‘Μαγειρεμένα Στοιχεία’’ και αναφέρεται σε λεπτομέρειες εγγράφου / υπομνήματος ανώτερου στελέχους της Τράπεζας Κύπρου, το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου ανακοίνωσε τα εξής:
«Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στην ανακοίνωσή μας ημερομηνίας 24 Αυγούστου 2012, οι θέσεις που εκφράζονται στο εν λόγω έγγραφο/υπόμνημα αποτελούν προσωπικές θέσεις του γράφοντος και όχι θέσεις της Τράπεζας.
Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς περί ‘‘Μαγειρέματος Στοιχείων’’ καθώς και για ανεπάρκεια της διαδικασίας τεχνοοικονομικής μελέτης (due diligence) για την εξαγορά της Uniastrum Bank που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα.
Τονίζουμε ότι η δημοσιοποίηση στοιχείων που αφορούν πελάτες της Τράπεζας ή την Τράπεζα την ίδια, διέπεται από σχετικές νομοθεσίες οι οποίες και πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους.
Το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου διέρχεται μια δύσκολη περίοδο όπου οι τρέχουσες συνθήκες επιβάλλουν σε όλους να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Έχει ήδη ανακοινωθεί η έναρξη ανεξάρτητων ερευνών για διάφορα θέματα που αφορούν τις τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης και της Τράπεζας Κύπρου, τόσο από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (συμπεριλαμβανομένης και αυτής των Alvarez and Marsal) όσο και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου. Η Τράπεζα Κύπρου παραμένει πάντοτε στη διάθεση των Εποπτικών Αρχών για οποιοδήποτε θέμα που τυχόν θα ήθελαν να διερευνήσουν. Κατά συνέπεια κρίνουμε αχρείαστη και επιζήμια την οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση θεμάτων τα οποία θα καλυφθούν από τις ανεξάρτητες έρευνες», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης