Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Bloomberg: To CVC Capital αγόρασε το 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής - Tα κεφαλαιακά αποθέματα της ΕΤΕ αυξάνονται κατά 60 μ.β.

Bloomberg: To CVC Capital αγόρασε το 90% της Εθνικής Ασφαλιστικής - Tα κεφαλαιακά αποθέματα της ΕΤΕ αυξάνονται κατά 60 μ.β.
Αυτή η συμφωνία αυξάνει κατά περίπου 60 μονάδες βάσης τα κεφαλαιακά αποθέματα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρει το Bloomberg
Σχετικά Άρθρα

Το 90% της ασφαλιστικής επιχείρησης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε.  (σ.σ. Εθνική Ασφαλιστική) συμφώνησε να εξαγοράσει η CVC Capital Partners, μετά από μια χρόνια αναζήτηση αγοραστή, με τα κεφαλαιακά αποθέματα της Εθνικής Τράπεζας να αυξάνονται κατά 60 μονάδες βάσης, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Το private equity fund πλήρωσε ένα ποσό γύρω στα 454 εκατ. ευρώ, με το 100% της εταιρείας να αποτιμάται στα 505 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί ότι μέρος του τιμήματος μέχρι και 120 εκατ. συνδέεται με την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων έως το 2026.
Αυτή η συμφωνία αυξάνει κατά περίπου 60 μονάδες βάσης τα κεφαλαιακά αποθέματα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και ενισχύει την προσπάθειά της για απεμπλοκή του ισολογισμού της από επισφαλή δάνεια.
Επίσης, με αυτό τον τρόπο, τηρείται η δέσμευση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πώληση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας, ώστε να διασφαλιστεί ότι η κρατική ενίσχυση δεν θα χρησιμοποιούνταν για να αυξηθεί το μερίδιο της τράπεζας στην ασφαλιστική αγορά εις βάρος των μη επιδοτούμενων ανταγωνιστών.

Πληθώρα συμφωνιών

Υπενθυμίζεται πως, φέτος, σημειώθηκε πληθώρα συμφωνιών στον ασφαλιστικό κλάδο, με πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες να εκχωρούν περιφερειακές επιχειρήσεις χάριν εξορθολογισμού των δραστηριοτήτων τους.
Το CVC, ένα private equity fund με μεγάλη εμπειρία σε συμφωνίες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, έχει επενδύσει σε τράπεζες και ασφαλιστικές.
Διαθέτει ήδη τον Γάλλο ασφαλιστικό μεσίτη τον Απρίλιο, καθώς και τον ειδικό ασφαλιστή ακινήτων και ατυχήματος Fidelis

«Kόκκινα δάνεια»

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας πωλεί επίσης χαρτοφυλάκιο επισφαλών χρεών ύψους 6,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς επιδιώκει να μειώσει τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 50%.
Η Pacific Investment Management Co. και μια κοινοπραξία που υποστηρίζεται από την Bain Capital είναι μεταξύ των υποψηφίων για την αγορά του εν λόγω χαρτοφυλακίου.
Επισημαίνεται πως τα δάνεια αποτελούν κληρονομιά της δεκαετίας κρίσης χρέους της χώρας, με την οικονομική παραγωγή να μειώνεται κατά περίπου 25% και την ανεργία να φτάνει το 30%.
5_2.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης