Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χαντζηνικολάου (Πειραιώς): Οι ΑΜΚ δεν είναι «μπαμπούλας» που πρέπει να φοβόμαστε σε περιόδους κανονικότητας

Χαντζηνικολάου (Πειραιώς): Οι ΑΜΚ δεν είναι «μπαμπούλας» που πρέπει να φοβόμαστε σε περιόδους κανονικότητας
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με αυξήσεις κεφαλαίων μέσω δανείων που μπορεί να δώσει μια τράπεζα είπε πως αυτό είναι παράνομο πλέον και δεν επιτρέπεται από τον επόπτη

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γεώργιος Χαντζηνικολάου ανέφερε πως είναι σύμφωνος με το νομοσχέδιο καθώς κάνει ένα ακόμα βήμα για την επιστροφή της χώρας και του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα.
Η δυνατότητα του ΤΧΣ να επενδύει δίπλα μαζί με τους ιδιώτες επενδυτές, είπε ότι δυνητικά βοηθάει στη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης για την επιτυχία των τραπεζών στις προσπάθειές τους να ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους ευχέρεια για να μειώσουν περαιτέρω τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με αυξήσεις κεφαλαίων μέσω δανείων που μπορεί να δώσει μια τράπεζα είπε πως αυτό είναι παράνομο πλέον και δεν επιτρέπεται από τον επόπτη.
Σχετικά με επικείμενη αύξηση κεφαλαίου στην Τράπεζα Πειραιώς ο κ. Χαντζηνικολάου απάντησε πως «επίσημα η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει ανακοινώσει κάτι τέτοιο και δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω γιατί θα έδινα περισσότερο καύσιμο στα σχόλια που εμφανίζονται από καιρό στις εφημερίδες.
Όπως είναι φυσικό, μία αύξηση κεφαλαίου είναι πάντοτε στα όπλα που κάθε τράπεζα έχει διαθέσιμα» και πρόσθεσε πως «όλες οι ελληνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης και της Πειραιώς, αυτήν τη στιγμή έχουν εποπτικά κεφάλαια, τα οποία υπερβαίνουν τα μίνιμουμ, τα οποία απαιτεί ο επόπτης.
Άρα, λοιπόν, δεν μιλάμε για αυξήσεις κεφαλαίων παρόμοιες με αυτές του 2015, που ήταν αναγκαστικές, γιατί τότε ήταν απαραίτητες για να επιζήσουν οι τράπεζες.
Οι αυξήσεις κεφαλαίων γενικά δεν είναι ένας «μπαμπούλας», που πρέπει να τον φοβόμαστε σε περιόδους κανονικότητας».
Σχετικά με τις αναστολές λειτουργίας υποκαταστημάτων, αφού αναφέρθηκε στα αλλαγές της τραπεζικής με την χρήση της τεχνολογίας που έχουν επισυμβεί σημείωσε πως ειδικά για την Πειραιώς που είναι αποτέλεσμα της συγχώνευσης επτά τραπεζών έχουμε βρεθεί να έχουμε δύο τρία καταστήματα σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων.
Συνεπώς είναι λογικό και αναπόφευκτο να γίνει ένας εξορθολογισμός του δικτύου και είναι «παρατραβηγμένο» να λέμε ότι «μετακινούμε υπαλλήλους για να τους πείσουμε προς την εθελουσία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης