Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πρώτη στην λίστα του ΔΣ της C. Agricole στις 27/8 η Emporiki – Μετά την υποβολή των προσφορών η CA συνομίλησε με Εθνική-Alpha – Που θα κριθεί το deal στις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι – Γαλλικά υπονοούμενα ότι θα μπορούσε να ακυρωθεί η διαδικασία

tags :
  Πρώτη στην λίστα του ΔΣ της C. Agricole στις 27/8 η Emporiki  – Μετά την υποβολή των προσφορών η CA συνομίλησε με Εθνική-Alpha – Που θα κριθεί το deal στις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι – Γαλλικά υπονοούμενα ότι θα μπορούσε να ακυρωθεί η διαδικασία
Πρώτο στην λίστα των θεμάτων του ΔΣ της Credit Agricole στις 27 Αυγούστου θα είναι η Emporiki.
Να σημειωθεί ότι το ΔΣ πραγματοποιείται μόλις 2 ημέρες μετά την συνάντηση Hollande του προέδρου της Γαλλίας με τον Α. Σαμαρά τον πρωθυπουργό της Ελλάδος.
Από την συνάντηση αυτή σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί και η απόφαση της Credit Agricole.

Αν ο Hollande διαπιστώσει ότι η Ελλάδα μπορεί να σωθεί η Credit Agricole θα προχωρήσει το deal αν όχι ίσως να επανεξετάσει την στρατηγική της.
Κατά ορισμένες πηγές για πρώτη φορά στελέχη της Credit Agricole αναφέρουν ότι στα εναλλακτικά σενάρια είναι το πάγωμα της διαδικασίας πώλησης.
Μπορεί να μην βρίσκεται ψηλά σε σπουδαιότητα η λύση του παγώματος αλλά εμφανίστηκε ως εναλλακτική λύση.
Επίσης με βάση έγκυρες πηγές μετά την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών που υποβλήθηκαν και στην επιτροπή ανταγωνισμού η Credit Agricole είχε επικοινωνίες με την Εθνική και την Alpha ζητώντας επεξηγήσεις.
Δεν είναι σαφές αν υπήρξαν τέτοιες διερευνητικές επαφές και με την Eurobank ούτε αν αυτές οι επαφές μπορούσαν να αλλάξουν την δομή της πρότασης – προσφοράς των τραπεζών.
Με βάση την λογική οι προσφορές που έχουν υποβληθεί δεν μπορούν να τροποποιηθούν καθώς έχουν περάσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Κατά μια καλά ενημερωμένη πηγή «η υπόθεση Credit Agricole και προσφορών των 3 ελληνικών τραπεζών θα παιχθεί κάτω από το τραπέζι.
Οι Γάλλοι θέλουν να πάρουν κάτι κάτω από το τραπέζι.
Μπορεί η ΤτΕ να ζητάει να παραμείνουν τα κεφάλαια της CA στην Ελλάδα αλλά οι Γάλλοι θέλουν να πάρουν κάτι κάτω από το τραπέζι.
Όποιος τους δώσει τα περισσότερα κάτω από το τραπέζι θα πάρει την Emporiki. Το οικονομικό ισοδύναμο και των 3 προτάσεων είναι σχεδόν το ίδιο. Η ουσία είναι τι θα πάρει κάτω από το τραπέζι η Credit Agricole»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης