Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κ. Χατζηδάκης: Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο η διευθέτηση των υπερωριών με νέο νομοσχέδιο

tags :
Κ. Χατζηδάκης: Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο η διευθέτηση των υπερωριών με νέο νομοσχέδιο

 Τι συζήτησαν με την ΟΤΟΕ και τα ζητήματα των τραπεζών

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 8ωρου, αλλά οι αλλαγές που θα γίνουν μέσα από το νομοσχέδιο για το καθεστώς της τηλεργασίας θα αφορούν στον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος της διευθέτησης του ωραρίου και των υπερωριών στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αυτό ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης στην τηλεσυνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΟΤΟΕ, στο οποίο επισήμανε ότι σκοπός του υπουργείου δεν είναι να αιφνιδιάσει, ούτε να νομοθετήσει εν κρυπτώ.
Χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες, διαβεβαίωσε ότι για την τηλεργασία θα αξιοποιηθεί η υπάρχουσα ευρωπαϊκή εμπειρία, ενώ για τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, ο υπουργός δήλωσε ότι στόχος είναι να βελτιωθεί η αξιοπιστία και η διαφάνεια στη λειτουργία του σ.κ. για να μην υπάρχουν περιθώρια θεσμικής του αμφισβήτησης.
Για τις επικουρικές συντάξεις, δεν υπάρχει πρόθεση αιφνιδιασμού, ούτε τίθεται ζήτημα απωλειών για τους ήδη εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.
Τέλος, ο Υπουργός ζήτησε και ειδικότερες θέσεις και προτάσεις της ΟΤΟΕ, για τα θέματα που η Ομοσπονδία έθεσε στη συνάντηση.
Από την πλευρά της η ΟΤΟΕ, τόνισαν ότι ο τραπεζικός κλάδος βρίσκεται εδω και καιρό στο επίκεντρο των αλλαγών της ψηφιακής εποχής, οι οποίες επιταχύνθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας.
Η προστασία της απασχόλησης και των εργασιακών δικαιωμάτων, αποτελούν για τον κλάδο την πρώτη προτεραιότητα. Με αυτό ως δεδομένο, ανέπτυξαν τις βασικές αρχές και τους άξονες των προτάσεών τους για θέματα του επικείμενου εργασιακού νομοσχεδίου, όπως η τηλεργασία, τα ωράρια, οι αρμοδιότητες του ΣΕΠΕ και του ΟΜΕΔ. Εξέθεσαν, επίσης, τα σοβαρά εμπόδια στην ομαλή διενέργεια και λειτουργία των συλλογικών διαπραγματεύσεων που δημιουργεί η διατήρηση διατάξεων της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) 6/2012.
Αναφέρθηκαν, στη συνέχεια, στα σοβαρά προβλήματα εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης