Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ορατό το deal - Αναθερμαίνονται οι συνομιλίες CVC και Εθνικής τράπεζας για την Ασφαλιστική - Τι άλλαξε;

Ορατό το deal - Αναθερμαίνονται οι συνομιλίες CVC και Εθνικής τράπεζας για την Ασφαλιστική - Τι άλλαξε;
Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC θεωρείται ενδεδειγμένη λύση.
Σχετικά Άρθρα

Ενώ μέχρι πρότινος οι συνομιλίες μεταξύ της Εθνικής Τράπεζας και του αμερικανικού fund CVC για την Εθνική Ασφαλιστική δεν εξελίσσονταν θετικά… τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι γίνεται μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές.
Με βάση καλά ενημερωμένες πηγές
1)Το CVC όχι μόνο επικαιροποίησε την πρόταση του ως προς το τίμημα, το οποίο θυμίζουμε περιλάμβανε αρχικώς 420 εκατ και προκαταβολική προμήθεια 60 εκατ ενώ η Εθνική θα κάλυπτε έκδοση tier 2 ύψους 50 εκατ ευρώ αλλά φαίνεται ότι έχει βελτιωθεί σε κάποιο βαθμό
2)Το CVC φαίνεται ότι έκανε πίσω σε κάποιους όρους που είχε θέσει ειδικά ως προς την διαχείριση των τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων και τα penalty που ετίθεντο εάν δεν επιτυγχάνονταν οι οικονομικοί στόχοι.

Καταγράφεται θετικότερο κλίμα μεταξύ CVC και Εθνικής

Υπάρχουν σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις που αναφέρουν ότι το κλίμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ CVC και Εθνικής τράπεζας έχει αναθερμανθεί για την Εθνική Ασφαλιστική.
Μάλιστα η πλευρά του CVC θέλει να κλείσει το deal και ειδικά στις 18 Ιανουαρίου υπήρχε η αίσθηση ότι… απομακρύνεται το IPO.
Να υπενθυμίσουμε ότι η Εθνική τράπεζα με την Goldman Sachs και την Morgan Stanley εξέτασαν το σενάριο του IPO της δημόσιας προσφοράς, λύση που ωστόσο έχει πλεονεκτήματα αλλά και σοβαρά… μειονεκτήματα.
Π.χ. μια IPO πρέπει να γίνει τμηματικά, πρέπει να δοθούν εγκρίσεις από την DGComp την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ και βεβαίως το χρηματιστηριακό κλίμα να είναι θετικό.

Πόσο πιθανό είναι ένα deal Εθνικής Τράπεζας και CVC για την Ασφαλιστική;

Η πιθανότητα έως πρότινος ήταν 50% προς 50% και τώρα έχει φθάσει στο 90% ξανά η πιθανότητα να υπάρξει deal.
Η Εθνική πουλώντας την Ασφαλιστική αποδεσμεύεται από τις ρήτρες και τους περιορισμούς της DGComp και μπορεί να λειτουργήσει πλέον ως κανονική τράπεζα.
Η κανονικότητα θα επιστρέψει στην Εθνική.
Η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC θεωρείται ενδεδειγμένη λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης