Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ανακατατάξεις στο συνδικαλιστικό των τραπεζών - Νέος πρόεδρος της ΟΤΟΕ ο Γιώργος Μότσιος

Ανακατατάξεις στο συνδικαλιστικό των τραπεζών - Νέος πρόεδρος της ΟΤΟΕ ο Γιώργος Μότσιος
Ανακατατάξεις στο συνδικαλιστικό των τραπεζών φέρνει η παραίτηση του προέδρου και του γεν. γραμματέα της ΟΤΟΕ, Σταύρου Κούκου
Σχετικά Άρθρα

Ανακατατάξεις στο συνδικαλιστικό των τραπεζών φέρνει η παραίτηση του προέδρου και του γεν. γραμματέα της ΟΤΟΕ, Σταύρου Κούκου από το χώρο της ΠΑΣΚΕ και Αχιλλέα Μηλονώπουλου από την ΔΑΚΕ, αντίστοιχα.
Οι δύο κορυφαίοι συνδικαλιστές θεωρούν ότι έκλεισαν τον κύκλο τους και σε διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη αναμένεται η αντικατάστασή τους για τη θέση του προέδρου ο Γιώργος Μότσιος (Εθνική Τράπεζα) και για την θέση του γενικού γραμματέα ο Ανδρέας Καλλίρης.

Το μήνυμα του Σ. Κούκου

Σε μήνυμά του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΟΤΟΕ κ. Σ. Κούκος, αναφέρει ότι «Ο κύκλος της συνδικαλιστικής μου διαδρομής και παρουσίας κλείνει. Θέλω να σας ανακοινώσω την αποχώρησή μου, από τη θέση του Προέδρου της ΟΤΟΕ μετά από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια και μετά από έναν μακρύ εργασιακό και συνδικαλιστικό βίο.
Οι στιγμές αυτές είναι για μένα στιγμές συγκίνησης αλλά και χαράς και ικανοποίησης. Είναι στιγμές που φέρνουν στη μνήμη μου αναμνήσεις που συνδέονται με τα πρόσωπα, τους αγώνες, τις διεκδικήσεις μας. Παραλάβαμε τη σκυτάλη από τους παλαιότερους και με τις προσπάθειες όλων μας καταφέραμε να κρατήσουμε ψηλά, αξιόμαχο και δυνατό το συνδικαλιστικό κίνημα των τραπεζοϋπαλλήλων.
Ένα συνδικαλιστικό κίνημα που έχει γράψει τη δική του ιδιαίτερη ιστορία στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσει να το κάνει και τα επόμενα χρόνια, αντιμετωπίζοντας με μια γενιά άξιων συναδέλφων που θα συνεχίσουν την πορεία του κλάδου μας, τις προκλήσεις μιας εποχής που εξελίσσεται δυναμικά και απαιτεί νέους όρους και τρόπους συνδικαλιστικών διεκδικήσεων και δράσης.
Δεν θα αποφύγω να πω ότι στην συνδικαλιστική μου διαδρομή των πολλών χρόνων, υπήρξαν λάθη και παραλήψεις, γιατί δεν επιτρέπω στον εαυτό μου, λόγω αρχών και πεποιθήσεων, ούτε την εγωιστική έπαρση του αλάθητου ούτε την αλαζονεία.
Θέλω όμως να σας διαβεβαιώσω, αυτές τις στιγμές του προσωπικού μου απολογισμού, ότι η διαδρομή μου, μαζί με τα λάθη μου, ήταν μια διαδρομή συνειδητής επιλογής στην υπηρεσία των εργαζομένων στις Τράπεζες, διαρκούς προσπάθειας, συνέπειας, ευθύνης και συνεργασίας με όλους για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των κατακτήσεων του κλάδου μας και ιδιαίτερα της απασχόλησης στην πιο δύσκολη συγκυρία των τελευταίων χρόνων.
Αν τα κατάφερα ή όχι θα το κρίνουν οι εργαζόμενοι και η ιστορία του κλάδου».

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης