Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Credit Agricole πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες – Οι Γάλλοι δεν πιστεύουν στην Ελλάδα, ευθύνονται για την χρεοκοπία της Emporiki – Όποια ελληνική τράπεζα κλείσει τελικά το deal θα ήταν σκόπιμο να επιλέξει λιτές ανακοινώσεις

Η Credit Agricole πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες – Οι Γάλλοι δεν πιστεύουν στην Ελλάδα, ευθύνονται για την χρεοκοπία της Emporiki – Όποια ελληνική τράπεζα κλείσει τελικά το deal θα ήταν σκόπιμο  να επιλέξει λιτές ανακοινώσεις
Η Credit Agricole πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Οι γάλλοι της Credit Agricole όχι μόνο απέτυχαν στην Emporiki αλλά έρχονται σταδιακά στο φως στοιχεία που αποδεικνύουν ότι είναι οι υπαίτιοι της χρεοκοπίας της Emporiki.
Δεν είναι μόνο οι σωρευμένες ζημίες 4,7 δις και οι επενδύσεις κοντά στα 8,5 δις ευρώ δηλαδή συνολικά 13,2 δις ευρώ που πήγαν στο καλάθι των αχρήστων αλλά το γεγονός ότι η δομή των χαρτοφυλακίων δανείων είναι τέτοια που συνεχίζουν να παράγουν…επισφάλειες.

Η Emporiki εμφανίζει NPLs δηλαδή δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων 36% δηλαδή στα 100 ευρώ δάνεια τα 36 είναι προβληματικά.
Από την έκθεση της Blackrock που ακόμη δεν έχει επίσημα δημοσιοποιηθεί προκύπτει ότι η Emporiki εμφανίζει τον χειρότερο δείκτη και ακολουθούν ΑΤΕ και Geniki.
Δηλαδή οι 3 χρεοκοπημένες τράπεζες που βρίσκονται σε διαδικασία πώλησης.
Η Credit Agricole μετά το τραγικό ολίσθημα των ελλήνων τραπεζιτών να δείξουν αδυναμία, εμφανιζόμενοι ότι θέλουν διακαώς την συνεργασία με του Γάλλους, εμφανίστηκαν στις εποπτικές αρχές με μια λογική επιβολής όρων.
Η Credit Agricole δεν μπορεί να επιβάλλει κανένα όρο.
Χρεοκόπησε την Emporiki και ας κοιτάξει να διασφαλίσει τις εναπομείνασες επενδύσεις της με την νέα τράπεζα που θα συνεργαστεί προσωρινά.
Οι ελληνικές τράπεζες λανθασμένα έχουν αναγάγει την Credit Agricole ως σωτήρα.
Προφανώς ως πανευρωπαϊκή τράπεζα, διαθέτοντας περίπου 5,5 φορές μεγαλύτερο ενεργητικό από το σύνολο των ελληνικών τραπεζών αν συμμετάσχει στην ελάχιστη ανακεφαλαιοποίηση μιας τράπεζας λύνει το πρόβλημα των βασικών μετόχων αλλά δεν λύνει κανένα πρόβλημα της χώρας.
H ΤτΕ και το ΤΧΣ ορθά επέβαλλαν όρους μεταξύ των οποίων πρώτα η ανακεφαλαιοποίηση με 2,5 δις και η κάλυψη του funding gap στα 4,9 δισ και εν συνεχεία η πώληση.
Η υποβολή των προσφορών σήμερα και η επεξεργασία προσεχώς σύντομα σχετικά θα βγάλει τελικό νικητή.
Όσοι πιστεύουν ότι οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να υποβάλλουν προσφορές με μετρητά κάνουν λάθος.
Θα είναι deal με ανταλλαγή μετοχών και στην πορεία θα αποδειχθεί αν η Credit Agricole πραγματικά θέλει να μείνει ή θα μείνει…φεύγοντας.
Επίσης θα ήταν σκόπιμο όποια τράπεζα κλείσει την συμφωνία και πάρει την Emporiki και συνάψει συνεργασία με την Credit Agricole θα ήταν σκόπιμο να περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα.
Μια λιτή ανακοίνωση φθάνει.
Μεταξύ μας δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε.

Σοβαρότατη υποσημείωση

Επιμένουμε ότι η Credit Agricole δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα. Θέλει απλά να φορτώσει την Emporiki σε ελληνική τράπεζα, να μείνει για λίγο καιρό για το θεαθήναι και μετά ποιος την είδε....την Credit Agricole. Στα τέλη Αυγούστου που θα αποφασίσει η Credit Agricole θα αποδειχθούν τα πάντα.
Η λύση που θα επιλέξει θα είναι λύση στρατηγικής για τις επόμενες κινήσεις της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης