Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank βασικό θέμα δημοσίευμα του ΒΝ για τον Καλογρίτσα

tags :
Σε διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank βασικό θέμα δημοσίευμα του ΒΝ για τον Καλογρίτσα
Υπάρχουν δύο βασικά ερωτήματα στα οποία θα πρέπει να απαντήσει η διοίκηση της τράπεζας
Σε διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα δημοσίευμα του  ΒΝ μονοπώλησε το ενδιαφέρον, με επίκεντρο πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί περί haircut στα δάνεια του επιχειρηματία Καλογρίτσα (Τοξότης) ύψους 84%.
Με βάσει τις πληροφορίες μας η διοίκηση της τράπεζας εμφανίστηκε ενοχλημένη για το πώς διέρρευσαν τέτοιου είδους πληροφορίες και μάλιστα ανέφερε ότι θα διερευνήσει την υπόθεση για το πως έφθασαν αυτές οι πληροφορίες στο ΒΝ.
Συστήνουμε στη διοίκηση της τράπεζας αντί να διερευνήσει το πώς πληροφορείται το ΒΝ διάφορα θέματα να απαντήσει επί της ουσίας γιατί ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας ( ή η εταιρεία Τοξότης) ενώ επί της ουσίας δεν πληρώνουν έχουν τύχει τόσο ευνοϊκής μεταχείρισης.
Θυμίζουμε για όσους έχουν επιλεκτική μνήμα ή μνήμη χρυσόψαρου ότι η Attica Bank δάνεισε 119 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Καλογρίτσα με εξασφαλίσεις κάτω από 5 εκατ. ευρώ.
Η Attica Bank θα πρέπει να απαντήσει:

1. Έχει κάνει haircut στα δάνεια του Καλογρίτσα έως 84% ναι ή όχι;
2.  Εάν δεν έχει κάνει απευθείας haircut, σχεδιάζει να διαθέσει τα δάνεια αυτά σε κάποιο fund στο 16% της ονομαστικής αξίας;

Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα τα οποία θα πρέπει να απαντήσει η τράπεζα και όχι να πλάθει σενάρια συνομωσίας.

Το δημοσίευμα του bankingnews.gr για το θέμα του haircut στις 28/11/2019

Εδώ και ημέρες κυκλοφορεί μια φήμη ότι τράπεζα διευκόλυνε τον επιχειρηματία Καλογρίτσα της εταιρίας Τοξότη και του παρείχε ρύθμιση που περιλάμβανε haircut 84% που αντιστοιχεί σε 100 εκατ σε σύνολο δανειακής έκθεσης 119 εκατ ευρώ.
Το ερώτημα που ανακύπτει είναι πρόκειται για διευκόλυνση άμεση, δηλαδή ο επιχειρηματίας έλαβε τέτοιας κλίμακας κούρεμα στις υποχρεώσεις του ή έμμεση διευκόλυνση;
Εάν μια τράπεζα πουλήσει ή τιτλοποιήσει ένα προβληματικό δάνειο το fund επαναδιαπραγματεύεται τους όρους και όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο τραπεζικό σύστημα εσχάτως επιχειρηματίες με αυτό τον τρόπο… διευκολύνονται για νε μειώσουν δραστικά τις δανειακές υποχρεώσεις.
Το bankingnews έθεσε ερώτημα στην τράπεζα και η οποία δήλωσε ότι… θα απαντήσει
Εάν η πληροφορία είναι ως έχει πρόκειται για σοβαρό οικονομικό σκάνδαλο καθώς πως μια τράπεζα άμεσα ή έμμεσα προτείνει haircut σε δανεισμό επιχειρηματία που είχε καταβάλλει τα ελάχιστα από εξασφαλίσεις.
Την ίδια ώρα που οι απλοί καταναλωτές πασχίζουν να μην χάσουν το σπίτι τους ή να μη υποστούν δικαστικές κυρώσεις που δεν μπορούν να πληρώσουν αποτελεί ηθική πρόκληση – moral hazard το γεγονός ότι παρέχονται τέτοιες διευκολύνσεις.
Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας είχε ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όπως φαίνεται έχει και με την ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης