Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ΤΧΣ συναινεί με τις διοικητικές αλλαγές της Εθνικής Τράπεζας

Το ΤΧΣ συναινεί με τις διοικητικές αλλαγές της Εθνικής Τράπεζας
Το ΤΧΣ βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες προς την κατεύθυνση ενδυνάμωσης της εταιρικής διακυβέρνησης αυτών
Σε συμφωνία με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας έχει περιέλθει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) μια σειρά βελτιώσεων σε θέματα που άπτονται της εταιρικής διακυβέρνησης της Τραπέζης, σύμφωνα με εισηγήσεις που προσφάτως κατέθεσε στον Πρόεδρο αυτής.
Σύμφωνα μετην ανακοίνωση του ΤΧΣ, το Ταμείο, στηρίζει πλήρως την διοίκηση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, στην υιοθέτηση και εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και είναι πεπεισμένο ότι οι επικείμενες αλλαγές θα ενισχύσουν σημαντικά τη θεσμική λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου, συνεισφέροντας κατ’ επέκταση στη συνολική περαιτέρω ανάπτυξη της Τραπέζης.
Το Ταμείο ενεργεί πάντοτε, στα πλαίσια του θεσμικού ρόλου που του έχει ανατεθεί με τον ιδρυτικό του νόμο 3864/2010, για τη διασφάλιση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Σε αυτό το πλαίσιο και με την ιδιότητα του ενεργού μετόχου, το Ταμείο βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες προς την κατεύθυνση ενδυνάμωσης της εταιρικής διακυβέρνησης αυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης