Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το παρασκήνιο μιας υπόθεσης που εκτυλίχθηκε σε θρίλερ – Η απόπειρα εξόντωσης του Βγενόπουλου απέτυχε – Θα επιστρέψει ακόμη ισχυρότερος σύντομα…

Το παρασκήνιο μιας υπόθεσης που εκτυλίχθηκε σε θρίλερ – Η απόπειρα εξόντωσης του Βγενόπουλου απέτυχε – Θα επιστρέψει ακόμη ισχυρότερος σύντομα…
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν συμβεί πολλά στον όμιλο Marfin με κυριότερη την αποχώρηση του Ανδρέα Βγενόπουλου από την διοίκηση της Marfin Popular bank που μετονομάστηκε σε Cyprus Popular Bank.
Η πιο ενδιαφέρουσα εξέλιξη ωστόσο εδράζεται στο μυστικό σχέδιο Ορφανίδη του Κεντρικού Τραπεζίτη της Κύπρου να εξοντώσει τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ο Ορφανίδης απαίτησε να ελεγχθούν όλοι οι λογαριασμοί της οικογένειας Βγενόπουλου.
Ο στόχος ήταν ένας να βρεθεί έστω και το παραμικρό ώστε να το οδηγήσουν στην δικαιοσύνη.
Η λάσπη που εκτοξεύθηκε από τους κύκλους της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου προς την Marfin και τον Βγενόπουλο δεν είχαν προηγούμενο.
Ο Ορφανίδης είχε θέσει ένα στόχο «να εξαφανίσει τον Βγενόπουλο» διεμήνυε σε τραπεζικούς και πολιτικούς κύκλους στην Κύπρο.
Παράγοντες της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου πόνταραν πολύ σε αυτή την έρευνα.
Οι πρακτικές που ακολούθησαν ήταν πέραν από τα επιτρεπτά όρια που οριοθετούνται από τον εποπτικό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας.
Ο Ορφανίδης όμως ήθελε πάσει θυσία να εξοντώσει τον Βγενόπουλο, αναζητούσε ακόμη και το ελάχιστο ώστε να τον οδηγήσει στην πυρά.
Η έρευνα διεξήχθηκε  και ήταν τόσο πολύπλευρη και το κυριότερο από όλα πραγματοποιήθηκε με ένα στόχο να εξοντώσει τον Βγενόπουλο.
Όμως η έρευνα της Κεντρικής τράπεζας – η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έδωσε την εντολή – κατέληξε ότι ο Βγενόπουλος είναι πεντακάθαρος.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου η οποία δεν πέτυχε τον σκοπό της.
Προσέξτε η Κεντρική Τράπεζα έψαξε μέχρι και το τελευταίο έγγραφο, μέχρι και τον τελευταίο λογαριασμό της οικογένειας Βγενόπουλου και διαπίστωσε ότι όχι μόνο όλα είχαν γίνει σύννομα αλλά όλες οι συναλλαγές της οικογένειας Βγενόπουλου ήταν πεντακάθαρες.
Η εξέλιξη αυτή έφθασε στην πολιτική εξουσία της Κύπρου και προφανώς προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση καθώς όλοι διαπίστωσαν ότι ο Ορφανίδης δεν ενδιαφερόταν για την διαφάνεια αλλά η εξόντωση του Βγενόπουλου.

Υποσημείωση 1
Παρακολουθώντας επί πολλά χρόνια τις δραστηριότητες Βγενόπουλου αυτού που μπορούμε να πούμε ότι το ήθος του είναι πολύ υψηλότερο από άλλους που παρουσιάζονται ηθικοί και ηθικολόγοι.
Είναι πολύ εύκολο να συκοφαντηθεί ένας επιχειρηματίας όταν μάλιστα βρίσκεται στο επίκεντρο λόγω της ιδιαίτερης ιδιοσυγκρασίας του.
Όμως ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα ωσάν να είναι εισαγγελέας και υποκαθιστώντας την δικαιοσύνη απέδειξε κάτι ότι ο χειρότερος εχθρός του Βγενόπουλου η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου δεν βρήκε απολύτως τίποτε.

Υποσημείωση 2
Για τον Ορφανίδη το πώς κινήθηκε στο παρασκήνιο, τι έκανε στις πλάτες του Κυπριακού τραπεζικού συστήματος, πως σχεδίασε επαίσχυντες καταστάσεις, πως αλληλοκαλύφθηκε από μερίδα του πολιτικού συστήματος θα αναφερθούμε προσεχώς.
Πιστέψτε με οι κύπριοι δεν θα αισθάνονται υπερήφανοι γι’ αυτά που θα αποκαλυφθούν.
Όσοι σπεύσετε από άγνοια να μας κριτικάρετε σας προειδοποιούμε μην βιαστείτε, θα εκπλαγείτε ακόμη και οι ποιο καλά ενημερωμένοι.

Υποσημείωση 3
Ο Βγενόπουλος θα επιστρέψει ακόμη ισχυρότερος. Κάντε υπομονή προσεχώς οι εξελίξεις…..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης