Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Διχάζουν ακόμη και την Pimco τα ευρωπαϊκά ομόλογα - Άλλα δηλώνει ο El Erian, άλλα ο Gross... Το σίγουρο είναι πως δεν προτιμώνται τα ελληνικά ομόλογα...

Διχάζουν ακόμη και την Pimco τα ευρωπαϊκά ομόλογα - Άλλα δηλώνει ο El Erian, άλλα ο Gross...  Το σίγουρο είναι πως δεν προτιμώνται τα ελληνικά ομόλογα...
Διχάζουν ακόμη και την Pimco, το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων, τα ευρωπαϊκά ομόλογα καθώς ακόμη και μεταξύ των κορυφαίων στελεχών διατυπώνονται αντικρουόμενες εκτιμήσεις.
Ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι ότι κανείς δεν επιθυμεί να αγοράσει ελληνικά ομόλογα.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο επικεφαλής της Pimco, Μ. Εl Erian δηλώνει πως το fund παραμένει μακριά από τα ελληνικά και πορτογαλικά ομόλογα,  αλλά συνεχίζει να αγοράζει ισπανικά και ιταλικά ομόλογα.....
"Συνεχίζουμε να αγοράζουμε - με επιφύλαξη βέβαια - ιταλικά και ισπανικά ομόλογα" φέρεται να δηλώνει ο El Erian. Πρέπει, συνεχίζει, να ξεχωρίζουμε ποιες χώρες είναι φερέγγυες και ποιες όχι... Ισπανία και Ιταλία δεν είναι αφερέγγυες, επισημαίνει.
Από την πλευρά του ο B. Gross, ο έτερος ισχυρός άντρας της Pimco, σαφώς πιο επιφυλακτικός κάνει λόγο για αναξιοπιστία της ευρωπαϊκής αγοράς ομολόγων.
Ο Gross προτρέπει να μην εμπιστεύεται κανένας επενδυτής τις δημοπρασίες στην Ευρώπη, με αφορμή τις πιέσεις που δέχεται η αγορά ομολόγων στην ευρωζώνη.
Υπενθυμίζεται εδώ πως, short στα ευρωπαϊκά ομόλογα δηλώνει ο δισεκατομμυριούχος J. Paulson, επικεφαλής του fund Paulson & Co, υπό το βάρος των ανησυχιών για την πορεία της ισπανικής οικονομίας.
Κατά τις πληροφορίες, ο 56χρονος John Paulson, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με σημαντική μερίδα αναλυτών γνωστοποίησε ότι σορτάρει τα ευρωπαϊκά ομόλογα, καθώς η κρίση χρέους απειλεί την "πολύ μεγάλη για να καταρρεύσει" Ισπανία.
Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε πως έχει αγοράσει ευρωπαϊκά CDS...
Κατά τον Paulson, σημαντικές ανησυχίες στην τρέχουσα συγκυρία εγείρει η κατάσταση των ισπανικών τραπεζών.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο διάσημος hedge fund magager, είχε δηλώσει πως η Ευρωζώνη είναι δέσμια δομικών ανισορροπιών και αδυναμιών, οι οποίες τελικά και θα την οδηγήσουν στη διάσπασή της...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης