Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο ΕΦΚΑ ζήτησε επίσημα την παραίτηση Πανταλάκη από την Attica bank αλλά ο ίδιος αντιδρά χρησιμοποιεί την θέση του ως ανάχωμα για τις ποινικές διώξεις

Ο ΕΦΚΑ ζήτησε επίσημα την παραίτηση Πανταλάκη από την Attica bank αλλά ο ίδιος αντιδρά χρησιμοποιεί την θέση του ως ανάχωμα για τις ποινικές διώξεις
Ο Πανταλάκης προσπαθεί να κερδίσει χρόνο αλλά η αλήθεια είναι ότι η απομάκρυνση του έχει δρομολογηθεί, όπως δρομολογήθηκε και του Ρουμελιώτη.
Ο ΕΦΚΑ ο βασικός μέτοχος της Attica bank ζήτησε επίσημα την παραίτηση Θεόδωρου Πανταλάκη από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας.
Η απόφαση του ΕΦΚΑ που μαζί με το ΤΣΜΕΔΕ ελέγχουν την πλειοψηφία των μετοχών της Attica bank έλαβε μια απόφαση που είναι με όρους απονομής δικαιοσύνης ορθή.
Βλέποντας ότι η τράπεζα παραπαίει καθώς υπήρχε χάσμα εντός  της διοίκησης αποφάσισε να ζητήσει τις παραιτήσεις του Παναγιώτη Ρουμελιώτη από την θέση του προέδρου και του Θεόδωρου Πανταλάκη από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica bank.
Ο ΕΦΚΑ επίσημα ενημέρωσε Ρουμελιώτη και Πανταλάκη να παραιτηθούν.
Ο Ρουμελιώτης ήδη από χθες για να διευκολύνει το έργο του βασικού μετόχου παραιτήθηκε.
Σήμερα 14 Μαρτίου στις 10:00 συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο το οποίο είχε συγκαλέσει ο βασικός μέτοχος.
Ο ΕΦΚΑ ζήτησε επίσημα από τον Πανταλάκη να παραιτηθεί από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica bank.
Ο Πανταλάκης αρνήθηκε.
Το διοικητικό συμβούλιο επειδή υπήρξε τραγέλαφος και για την κάλυψη της θέσης του Προέδρου πρότειναν τον Γιώργο Μιχελή τον παλαιό πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά ο ίδιος το αγνοούσε και αγνοείτο και η τύχη του δεν είχαν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί του.
Έτσι για να αποτραπεί το φιάσκο προσωρινός Πρόεδρος εξελέγη ο Αθανάσιος Σταθόπουλος ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων – πραγματικά ανήκουστη εξέλιξη – έως το επόμενο διοικητικό συμβούλιο στις 18 Μαρτίου και ώρα 12:00 που έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση.
Το πρόβλημα όμως δεν είναι η θέση του Προέδρου που θα πληρωθεί με τον ένα ή άλλο τρόπο.
 Με τον Μιχελή ή την Φραγκάκη θα καλυφθεί η θέση του Προέδρου.
Το ζήτημα είναι ότι ο ΕΦΚΑ ζήτησε να παραιτηθεί ο Πανταλάκης και ίδιος αρνείται.
Δεν έχει μόνο την στήριξη της ΤτΕ και του Στουρνάρα ο οποίος τον πρότεινε αλλά και μιας μικρής ομάδας στο διοικητικό συμβούλιο.
Με βάση το καταστατικό ο διευθύνων σύμβουλος μπορεί να αντικατασταθεί από την Γενική Συνέλευση των μετόχων η οποία θα πραγματοποιηθεί σε 30-40 ημέρες μαζί με τις αναβολές εάν υπάρξουν.
Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο δεν παραιτείται ο Πανταλάκης θα επιχειρήσει να αλλάξει την απόφαση του ΕΦΚΑ είναι ότι χρησιμοποιεί την θέση του ως ανάχωμα στις ποινικές διώξεις που του έχουν ασκηθεί.
Από τα 12 μέλη του διοικητικού συμβουλίου τα 8 τα ελέγχει άμεσα ή έμμεσα η κυβέρνηση, οι μόνοι που δεν βρίσκονται στην σφαίρα επιρροής της κυβέρνησης είναι Πανταλάκης CEO, Ταάδαρης αναπληρωτής CEO, ο Σταθόπουλος ο Πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων και ο Γιώργος Παναγιώτου.

Συμπέρασμα

Ο ΕΦΚΑ έχει προτείνει για νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον σημερινό αναπληρωτή CEO της Attica bank Γιάννη Τσακιράκη.
Ο Πανταλάκης προσπαθεί να κερδίσει χρόνο αλλά η αλήθεια είναι ότι η απομάκρυνση του έχει δρομολογηθεί, όπως δρομολογήθηκε και του Ρουμελιώτη.
Η ΤΤΕ παρά τα χαλκεία και τις παρασκηνιακές ίντριγκες δεν θα καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης