Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι ανησυχίες για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδος μονοπώλησαν το road show στο Λονδίνο

 Οι ανησυχίες για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδος μονοπώλησαν  το road show στο Λονδίνο
Μετά από μήνες απουσίας η Ελλάδα έστω και έμμεσα επανήλθε στις αγορές.
Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου μίλησε χθες σε ένα ακροατήριο πάνω από 1000 στελεχών μεγάλων τραπεζών και funds αλλά και εκπροσώπων χωρών σε road show του Euromoney.
Παρουσιάσθηκε από πλευράς ΟΔΔΗΧ τι έχει γίνει έως τώρα.
Οι ξένοι παραμένουν ακόμη δύσπιστοι για την Ελλάδα και η τακτική του ΟΔΔΗΧ και του ΥΠΟΙΚ μέσω παρουσιάσεων να προσπαθήσουν να μεταστρέψουν την αντίληψη των ξένων επενδυτών.
Θα υπάρξουν  άλλες 5-6 παρουσιάσεις στους επόμενους μήνες και κάθε φορά θα υλοποιείται και ένα βήμα ώστε να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη.
Σύμφωνα με στελέχη με τα οποία επικοινώνησε το www.bankingnews.gr η βασική ερώτηση που τέθηκε από τους 1000 και πλέον παρευρισκομένους ήταν η Ελλάδα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της;
Είναι προφανές ο βασικός προβληματισμός των ξένων είναι αυτός αν η Ελλάδα τώρα η αργότερα θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους.
Στέλεχος ξένης τράπεζας που παραβρέθηκε στην παρουσίαση τόνισε ότι οι περισσότεροι ξένοι άκουσαν με ενδιαφέρον τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ ότι δηλαδή δεν εξετάζεται αλλά και δεν υπάρχει σκοπιμότητα για αναδιάρθρωση του χρέους αλλά η δυσπιστία δεν μετριάσθηκε.
Οι περισσότεροι ξένοι συνεχίζουν να ανησυχούν και παρά τις επίσημες διαψεύσεις για αναδιάρθρωση δεν έχουν πειστεί.
Στην παρουσίαση στο Λονδίνο πέραν των ανησυχιών για αναδιάρθρωση του χρέους το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στα ελλείμματα των χωρών της ευρωζώνης.
Οι επενδυτές είναι ανήσυχοι θεωρούν ότι τα ελλείμματα και τα μέτρα που λαμβάνονται θα προκαλέσουν τριγμούς και παρενέργειες και ότι οι επενδυτικοί κίνδυνοι συνεχίζουν να παραμένουν υψηλοί.
Στα μέσα Ιουλίου πιθανόν το ελληνικό δημόσιο να υλοποιήσει την δημοπρασία εντόκων 4,5 δις ευρώ περίπου και μάλλον το ενδιαφέρον θα είναι ελληνικό....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης