Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πρωτοφανής η στοχοποίηση του Μ. Σάλλα – Προσπαθούν να αποτρέψουν την επάνοδο του στο ελληνικό banking

Πρωτοφανής η στοχοποίηση του Μ. Σάλλα – Προσπαθούν να αποτρέψουν την επάνοδο του στο ελληνικό banking
Βρέθηκε ο ένας και μοναδικός επενδυτής που βάζει στρατηγικά λεφτά στις τράπεζες – αυτός και ο Βαρδινογιάννης – και ορισμένες θολές γεμάτες ψεγάδια καρικατούρες του λένε όχι σε νέα αύξηση κεφαλαίου.
Εάν δει κανείς ψύχραιμα την μεγάλη εικόνα της προσπάθειας στοχοποίησης και σπίλωσης του Μιχάλη Σάλλα εκ των βασικών ιδρυτών του σύγχρονου ελληνικού τραπεζικού συστήματος εξάγει το συμπέρασμα ότι…στόχος είναι να τον αποτρέψουν να επανέλθει στον τραπεζικό κλάδο.
Οι κινήσεις Στουρνάρα της ΤτΕ, της Αρχής Ξεπλύματος είναι ένας να δημιουργήσουν εμπόδια ώστε ο Σάλλας να μην επανέλθει στο τραπεζικό σύστημα.
Το βασικό ερώτημα που εγείρεται είναι απλό.
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Πολλοί που ίσως δεν είναι εξοικειωμένοι με έννοιες όπως Αρχή Ξεπλύματος κ.α. θα φαντάζονται ότι άπαξ και παρεμβαίνει η Αρχή αυτή κάτι ύποπτο συμβαίνει.
Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεσμεύσεις λογαριασμών ή άλλων περιουσιακών στοιχείων σημειώνονται επί καθημερινής βάσης και δεν αφορούν το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ακόμη και σε παράγοντες υπεράνω υποψίας έχουν δεσμευτεί προσωρινά οι λογαριασμοί ή περιουσιακά στοιχεία στο πλαίσιο ελέγχων.
Άρα το πρόβλημα δεν είναι ούτε το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος που νομικά είναι έωλο, ούτε βεβαίως η απόφαση κάποιας κυρίας που προΐσταται στην Αρχή Ξεπλύματος.
Το βασικό θέμα είναι ποιοι δεν θέλουν να επανέλθει ο Σάλλας στο τραπεζικό σύστημα, με ποιο σχέδιο και με ποια σκοπιμότητα.
Για να αναλυθεί το θέμα αυτό πρέπει να ανατρέξουμε στην Πειραιώς.
Εν τάχει θα υπενθυμίσουμε ότι ο Σάλλας πήρε μια τράπεζα 0,7% μερίδιο αγοράς και την παρέδωσε με 30% στην πρώτη θέση του τραπεζικού συστήματος.
Εν τάχει θα υπενθυμίσουμε ότι ο Σάλλας όταν του ζητήθηκε να πάρει πάνω του τις κυπριακές τράπεζες – ο τότε πρωθυπουργός του το είχε ζητήσει – το έπραξε γνωρίζοντας ότι κερδίζει βραχυπρόθεσμα αλλά θα υποστεί ζημίες μεσοπρόθεσμα.
Εν τάχει θα υπενθυμίσουμε ότι μεγάλες αλλαγές, νομοθετικές πρωτοβουλίες, νόμοι, τραπεζικές πρακτικές έχουν σφραγίδα Σάλλα.
Οπότε αφού ο Σάλλας προσέφερε θετικό έργο γιατί κάποιοι προσπαθούν να θέσουν ανυπέρβλητα εμπόδια ώστε να επανέλθει στο τραπεζικό σύστημα;
Υπάρχει σχέδιο του SSM;
Είναι οργανωμένο σχέδιο υποτακτικών και του υπηρετικού προσωπικού που έχει ο SSM στην Ελλάδα;
Ακόμη και εάν είναι έτσι θα πρέπει να δούμε το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους.
Ο Σάλλας αποφάσισε να επενδύσει στην Παγκρήτια τράπεζα σε πλήρη γνώση της ΤτΕ και σε πλήρη γνώση της ΤτΕ ήταν τα σχέδια για αύξηση κεφαλαίου.
Σε μια εποχή που οι μέτοχοι των ελληνικών τραπεζών είναι άφαντοι και ούτε θέλουν να ακούσουν για αυξήσεις κεφαλαίου, έρχεται ο Σάλλας και λέει θα επενδύσω στην Παγκρήτια και θα υλοποιήσω και αύξηση κεφαλαίου.
Βρέθηκε ο ένας και μοναδικός επενδυτής που βάζει στρατηγικά λεφτά στις τράπεζες – αυτός και ο Βαρδινογιάννης – και ορισμένες θολές γεμάτες ψεγάδια καρικατούρες του λένε όχι σε νέα αύξηση κεφαλαίου.
Υπάρχει υπόγειος πόλεμος στις συνεταιριστικές τράπεζες εις βάρος των τοπικών κοινωνιών και όσοι – ελάχιστοι – υπάρχουν που είναι διατεθειμένοι να βάλουν λεφτά και να στηρίξουν το περιφερειακό τραπεζικό σύστημα τους μπλοκάρουν.
Όλο αυτό το σκηνικό δείχνει ανάπτυξη ή δείχνει ότι κάποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Σάλλα και προσπαθούν να τον κρατήσουν καθηλωμένο.
Όμως η ζωή διδάσκει ότι η υπομονή είναι ο καλύτερος σύμμαχος του ισχυρού.

Υποσημείωση

Ο Σάλλας είχε ηγετικό ρόλο στις ελληνικές τράπεζες, σήμερα βιώνουμε την εποχή των απρόσωπων τραπεζών όπου τα διοικητικά συμβούλια σχεδόν 20 ξένοι που έρχονται στην Ελλάδα μια φορά το μήνα θα επιλύσουν τα προβλήματα.
Δυστυχώς ο Σάλλας έφυγε και τα προβλήματα διογκώθηκαν, οπότε εξάγεται το συμπέρασμα ότι ήταν μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος όπως θέλουν δόλια και υποβολιμαία να τον παρουσιάσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης