Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Czurda (ΤΧΣ): Δεν υπάρχουν στρατηγικοί εταίροι ή μέτοχοι που να μπορούν να φέρουν την αλλαγή στις τράπεζες και να ηγηθούν

tags :
Czurda (ΤΧΣ): Δεν υπάρχουν στρατηγικοί εταίροι ή μέτοχοι που να μπορούν να φέρουν την αλλαγή στις τράπεζες και να ηγηθούν
Την εκτίμηση ότι ο ρόλος του ΤΧ) είναι ιδιαίτερα σημαντικός όσον αφορά στις τράπεζες εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Martin Czurda
Την εκτίμηση ότι ο ρόλος του Ταμείου Χρηματοποστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) είναι ιδιαίτερα σημαντικός όσον αφορά στις τράπεζες εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ Martin Czurda, μιλώντας στο συνέδριο Capital+Vision.
Όπως ανέφερε χαρκατηριστικά ο κ. Czurda «δε βλέπουμε, παρά με ορισμένες εξαιρέσεις, να υπάρχουν στρατηγικοί εταίροι ή μέτοχοι που να μπορούν να φέρουν την αλλαγή στις τράπεζες και να, για αυτό και ο ρόλος του ΤΧΣ είναι σημαντικός όσον αφορά στις τράπεζες».
Αναφερόμενος στο μέλλον των ελληνικών τραπεζών ο κ. Czurda τόνισε πως «όραμά μας είναι να υπάρξουν στρατηγικοί επενδυτές οι οποίοι θα αγοράσουν ποσοστό στις ελληνικές τράπεζες και θα φέρουν αλλαγές και ρευστότητα η οποία θα καλύψει τα NPLs  και θα βοηθήσουν όσον αφορά στις επενδύσεις».
Παράλλη εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης τονίζοντας πως «πιστεύω ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν βελτιωθεί πολύ ως προς την εταιρική τους διακυβέρνηση και αυτό είναι επιτυχία.
Υπάρχουν εμπειρογνώμονες στα συμβούλια, που μπορούν να δώσουν σημαντικές πληροφορίες και να βοηθήσουν στην αξιολόγηση του μέλλοντος.
Οι τράπεζες θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και επιδόσεις και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι νέες νοοτροπίες θα εμπεδωθούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης