Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δραγασάκης: Μετά τα stress tests θα εξεταστεί το ζήτημα των δανείων σε ελβετικό φράγκο

Δραγασάκης: Μετά τα stress tests θα εξεταστεί το ζήτημα των δανείων σε ελβετικό φράγκο
Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ωστόσο ότι κάθε λύση πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομενα & να μην δημιουργεί άλλα, νέα, προβλήματα
Μετά τα stress tests θα εξεταστεί το ζήτημα των δανείων σε ελβετικό φράγκο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, από το βήμα της Βουλής.
Με αφορμή την ερώτηση του Βουλευτή κ. Καρρά για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, αναδεικνύεται το πρόβλημα του υπερδανεισμού, τον οποίο οι τράπεζες όχι μόνο δεν απέτρεψαν, αλλά ευνόησαν, με αποτελεσμα τη χρεοκοπία και την υπερχρέωση, τόνισε ο κ. Δραγασάκης.
«Πλέον διαθέτουμε μηχανισμούς έγκαιρου εντοπισμού και αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων, που αν τους είχαμε προ κρίσης, θα μασταν σε καλύτερη θέση.
Μετά τα stress tests, η Πολιτεία θα εξετάσει πως συγκεκριμένα θα συμβάλει στην κοινωνικά υπεύθυνη αντιμετώπιση του προβλήματος», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας.
Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή στον διαλόγο και στον συνυπολογισμό κάθε χρήσιμης πρότασης για την κοινωνικά υπεύθυνη αντιμετώπιση της υπερχρέωσης λόγω «ελβετικού φράγκου» ή και γενικά.
Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ωστόσο ότι κάθε λύση πρέπει να λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομενα & να μην δημιουργεί άλλα, νέα, προβλήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης