Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το 63% της κοινωνίας θέλει ρυθμίσεις κόκκινων δανείων και μόνο 22% νέα δάνεια – Ναι στους πλειστηριασμούς από το 40%

Το 63% της κοινωνίας θέλει ρυθμίσεις κόκκινων δανείων και μόνο 22% νέα δάνεια – Ναι στους πλειστηριασμούς από το 40%
Το μήνυμα της κοινωνίας στις τράπεζες είναι ένα ρυθμίσουν περισσότερα προβληματικά δάνεια και αυτό το μήνυμα θα πρέπει οι τράπεζες να το λάβουν υπόψη.
Τρεις σημαντικές εκπλήξεις εμπεριείχε η δημοσκόπηση της Pulse για το bankingnews όσον αφορά τις τράπεζες τις ρυθμίσεις δανείων και τους πλειστηριασμούς.
Με βάση την δημοσκόπηση το 63% των πολιτών δεν ζητάει νέα δάνεια που ίσως θα εκτιμούσαν οι περισσότεροι αλλά ρυθμίσεις περισσότερων προβληματικών δανείων.
Αυτή η εξέλιξη είναι σίγουρα μεγάλη έκπληξη και προφανώς οι τράπεζες πρέπει να πάρουν το μήνυμα.
Μόνο το 22% των πολιτικών ζητάει νέα δάνεια από τις τράπεζες.
Πρόκειται για μια τεράστια μεταστροφή της κοινωνίας, ζητάει από τις τράπεζες ρυθμίσεις προβληματικών δανείων και φαίνεται ότι αυτό είναι το βασικό ζήτημα της κοινωνίας.
Με βάση τους ψηφοφόρους το 61% του ΣΥΡΙΖΑ και το 68% της ΝΔ ζητούν περισσότερες ρυθμίσεις δανείων ενώ μόλις το 20% των ψηφοφόρων της ΝΔ ζητάει νέα δάνεια.
Με βάση την απασχόληση το 67% των συνταξιούχων, το 69% όσων δηλώνουν οικιακά, το 60% των επιχειρηματιών, το 67% των ιδιωτικών υπαλλήλων και το 58% των δημοσίων υπαλλήλων ζητούν ρυθμίσεις δανείων.
Το μήνυμα της κοινωνίας στις τράπεζες είναι ένα ρυθμίσουν περισσότερα προβληματικά δάνεια και αυτό το μήνυμα θα πρέπει οι τράπεζες να το λάβουν υπόψη.

pulsebankingnews11

Το 40% της κοινωνίας δηλώνει ότι είναι απαραίτητοι οι πλειστηριασμοί

Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη έρχεται από την ερώτηση εάν οι πλειστηριασμοί είναι απαραίτητοι για την βιωσιμότητα των τραπεζών.
Στην ερώτηση εάν οι πλειστηριασμοί είναι απαραίτητοι για την βιωσιμότητα των τραπεζών το 40% δηλώνει ναι και μάλλον ναι στοιχείο σίγουρα σημαντικό.
Μπορεί να μην είναι πλειοψηφία αλλά ένα 40% έμμεσα δηλώνει ναι στους πλειστηριασμούς ακινήτων.
Σίγουρα όχι και μάλλον όχι δηλώνει το 51% των πολιτών.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι το 39% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι οι πλειστηριασμοί είναι απαραίτητοι για την βιωσιμότητα των τραπεζών έναντι 55% που δηλώνει ότι δεν είναι.
Μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ το 52% δηλώνει ότι οι πλειστηριασμοί ακινήτων είναι απαραίτητοι για την βιωσιμότητα των τραπεζών.
Με βάση την κατηγοριοποίηση ως προς την απασχόληση το 44% των συνταξιούχων, το 40% όσων ασχολούνται με οικιακά, το 34% των επιχειρηματιών και το 40% των δημοσίων υπαλλήλων δηλώνει ότι είναι απαραίτητοι οι πλειστηριασμοί για την βιωσιμότητα των τραπεζών

pulsebankingnews14

Μικρή η εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες

Η 3η έκπληξη από την δημοσκόπηση της Pulse για το bankingnews αφορά τον βαθμό εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες σε σχέση με 2 χρόνια πριν.
Οι απαντήσεις σίγουρα αποτελούν έκπληξη.
Το 10% των πολιτών δηλώνει λίγο η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.
Το 40% πάνω κάτω η ίδια και το 41% λίγο ή πολύ μικρότερη εμπιστοσύνη.
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο πάντως είναι ότι μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αυτοί που δηλώνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη είναι 16% έναντι μόλις 6% των ψηφοφόρων της ΝΔ.
Το παράδοξο είναι ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ έχουν μικρότερη εμπιστοσύνη στις τράπεζες από ότι 2 χρόνια πριν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης