Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μειώθηκαν στα 108 εκατ οι υποαξίες για τον Paulson σε Πειραιώς και Alpha – Όχι απίθανη η συμμετοχή σε ΑΜΚ εάν χρειαστεί

Μειώθηκαν στα 108 εκατ οι υποαξίες για τον Paulson σε Πειραιώς και Alpha  – Όχι απίθανη η συμμετοχή σε ΑΜΚ εάν χρειαστεί
Να σημειωθεί ότι o Paulson στην Πειραιώς ελέγχει το 9,23% της τράπεζας και στην Alpha bank το 7,2% των μετοχών.
Στα 108 εκατ ευρώ διαμορφώνονται οι υποαξίες για τον Paulson από τις επενδύσεις που είχε πραγματοποιήσει το 2015 σε Πειραιώς και Alpha bank.
Να τονιστεί ότι είχε επενδύσει 461 εκατ ευρώ 239 εκατ στην Πειραιώς και 222 εκατ ευρώ στην Alpha bank.
Η συνολική τρέχουσα αποτίμηση ανέρχεται στα 353 εκατ εκ των οποίων στην Alpha bank 207 εκατ ευρώ και στην Πειραιώς 146 εκατ.
Από την Πειραιώς με βάση τις επενδύσεις του 2015 εμφανίζει λογιστική υποαξία 93 εκατ και στην Alpha bank 15 εκατ.
Στην Alpha bank η μετοχή πλησιάζει την τιμή της αύξησης οπότε θα ισοφαρίσει τις λογιστικές απώλειες ενώ στην Πειραιώς θα απαιτηθεί χρόνος έως ότου φθάσει η μετοχή στην τιμή των 6 ευρώ μετά το reverse split.
Η λογιστική απεικόνιση του χαρτοφυλακίου του Paulson είναι η μια πλευρά του νομίσματος.
Η άλλη πλευρά είναι ότι εάν χρειαστεί στο μέλλον κάποια ή κάποιες εκ των τραπεζών αύξηση κεφαλαίου ο Paulson παρ΄ ότι έχει υποστεί σημαντικές απώλειες τα τελευταία χρόνια από τις διεθνείς επενδύσεις του…δεν θα ήταν αρνητικός σε νέα συμμετοχή.
Να σημειωθεί ότι o Paulson στην Πειραιώς ελέγχει το 9,23% της τράπεζας και στην Alpha bank το 7,2% των μετοχών.

Διάψευση φημών

Τα σενάρια που κατά καιρούς κυκλοφορούν και θέλουν να έχει εξεταστεί σχέδιο συγχώνευσης των δύο τραπεζών υπό τις «εγκρίσεις» του Paulson είναι παντελώς αβάσιμα.
Αφενός γιατί δεν εξετάζεται τέτοιο σενάριο, αφετέρου ακόμη και εάν εξεταζόταν η DGCom η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού θα τo απέρριπτε με συνοπτικές διαδικασίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης