Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις 15 Ιανουαρίου η συνάντηση των ελλήνων τραπεζιτών με την Nouy (SSM)….στο επίκεντρο τα stress tests – Τι θα ζητήσουν

Στις 15 Ιανουαρίου η συνάντηση των ελλήνων τραπεζιτών με την Nouy (SSM)….στο επίκεντρο τα stress tests – Τι θα ζητήσουν
Οι έλληνες τραπεζίτες ανησυχούν για ένα ζήτημα, μήπως η ΕΚΤ και ο SSM αν όχι το 2018…το 2019 ζητήσουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από τις ελληνικές τράπεζες
Στις 15 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των ελλήνων τραπεζιτών με την Nouy την επικεφαλής του SSM του Μόνιμου Εποπτικού Μηχανισμού των τραπεζών.
Στην συνάντηση που ζήτησαν οι έλληνες τραπεζίτες και ειδικά ο Νίκος Καραμούζης πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Eurobank στόχος είναι να διερευνηθούν προθέσεις ως προς τα stress tests και επίσης στόχος είναι να επικαιροποιηθούν οι θέσεις του εποπτικού μηχανισμού ως προς τους στόχους των NPLs και NPEs.
Παρ΄ ότι τα stress tests ξεκινούν αρχές Φεβρουαρίου 2018 με στόχο να ολοκληρωθούν Μάιο 2018 και παρ΄ ότι η EBA η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή θα ανακοινώσει τις παραμέτρους του βασικού και δυσμενούς σεναρίου των stress tests έως τα τέλη Ιανουαρίου 2018…οι έλληνες τραπεζίτες θα ζητήσουν από την Nouy «σταθερότητα» για το 2018 ώστε να μην υπάρξουν κραδασμοί στα stress tests.
Προφανώς και η Nouy δεν θα δεσμευθεί για τίποτε ως συνηθίζει αλλά θα έχει ενδιαφέρον να διερευνηθούν οι προθέσεις του SSM ως προς τα stress tests και τις ελληνικές τράπεζες.
Εκτενής θα είναι η συζήτηση για τους στόχους των NPLs και NPEs, οι τράπεζες για το 2018 καλούνται να σηκώσουν ακόμη υψηλότερα τους στόχους μείωσης των προβληματικών ανοιγμάτων.
Ο SSM θα δώσει κάποιες κατευθυντήριες γραμμές.
Στους έλληνες τραπεζίτες επικρατεί η άποψη ότι θα μπορούσε μερικώς να διαφοροποιηθεί το μείγμα μείωσης των προβληματικών δανείων.
Οι έλληνες τραπεζίτες δεν περιμένουν καθαρές απαντήσεις από την Nouy αλλά θεωρούν ότι θα μπορούσαν να διαμορφώσουν άποψη για την κυριαρχούσα τάση στο εσωτερικό του SSM για την πορεία του ελληνικού banking.
Οι έλληνες τραπεζίτες ανησυχούν για ένα ζήτημα, μήπως η ΕΚΤ και ο SSM αν όχι το 2018…το 2019 ζητήσουν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από τις ελληνικές τράπεζες με στόχο να αυξήσουν και πάλι τα κεφαλαιακά τους αποθέματα, capital buffer.
Απάντηση σε αυτό το μείζον ερώτημα θα δοθεί μετά τα stress tests που θα ανακοινωθούν Μάιο 2018 μάλλον 26 Μαΐου 2018 ή αρχές Ιουνίου 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης