Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Czurda (ΤΧΣ): Οι ελληνικές τράπεζες επιταχύνουν πρωτοβουλίες για την επίλυση των NPLs

tags :
Czurda (ΤΧΣ): Οι ελληνικές τράπεζες επιταχύνουν πρωτοβουλίες για την επίλυση των NPLs
Czurda (ΤΧΣ): Οι ελληνικές τράπεζες έχουν επιταχύνει τις πρωτοβουλίες σχετικά με την επίλυση του NPLs
Ο Δρ. Martin Czurda, Διευθύνων Σύμβουλος, του Ελληνικό Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, μιλώντας στο «19ο Ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum» που πραγματοποιήθηκε στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2017 για τα NPEs τόνισε πως «τα σημαντικά επιτεύγματα στο νομικό, δικαστικό και γενικό πλαίσιο διαχείρισης του NPL έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, τα οποία θα μπορούσαν να τονιστούν στους ακόλουθους τομείς.
Έχει θεσπιστεί ένα πλαίσιο εκτός του δικαστηρίου-προπόνησης, οι τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Πτώχευσης αντιμετωπίζουν ικανοποιητικά τα εμπόδια που διαπιστώθηκαν προηγουμένως, οι αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας φαίνεται να έχουν θέσει τη βάση για πολύ βελτιωμένη αποτελεσματικότητα στην επιβολή των δικαιωμάτων ασφαλείας (συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών), το ζήτημα της ευθύνης των τραπεζών, το επάγγελμα του διαχειριστή αφερεγγυότητας έχει ρυθμιστεί, το ζήτημα των φορολογικών ζημιών που προκύπτουν από τις πωλήσεις απαιτήσεων έχει επιλυθεί κλπ.
Οι τράπεζες έχουν επιταχύνει τις πρωτοβουλίες σχετικά με την επίλυση του NPL στα φώτα της Συντονιστικής Επιτροπής NPL της HBA, του NPL Forum για τις Μεγάλες Επιχειρήσεις, το Ηλιακό Έργο, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ήδη χορηγήσει 8 άδειες εξυπηρέτησης NPL.
Η αποστολή του HFSF είναι να διασφαλίσει τα κεφάλαια των ελληνικών φορολογούμενων και να συμβάλει στη σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.
Το HFSF ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και συνεργάζεται στενά με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης