Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Απορρίπτει το ΤΧΣ τον Μιχαηλίδη για Πρόεδρο Εθνικής και η κόντρα του 2016 λόγω.... ενοικίων

Απορρίπτει το ΤΧΣ τον Μιχαηλίδη για Πρόεδρο Εθνικής και η κόντρα του 2016 λόγω.... ενοικίων
Ο Κώστας Μιχαηλίδης  έχει ένα ιδιαίτερο παρελθόν με το ΤΧΣ.
Η απόρριψη, της απόρριψης, ω απόρριψη.
Πρόσφατα το bankingnews είχε αναφέρει ότι το ΤΧΣ αντιμετωπίζει αρνητικά τον προτεινόμενο για πρόεδρο της Εθνικής τράπεζας Κώστα Μιχαηλίδη επειδή ήταν ουσιαστικά μόνο μια υποψηφιότητα.
Στα μέσα Καλοκαιριού ολοκληρώθηκε μια παράλληλη διαδικασία την οποία έτρεξαν ΤΧΣ και Εθνική ώστε να δημιουργήσουν μια λίστα υποψηφίων για την θέση του προέδρου της Εθνικής τράπεζας.
Στην λίστα αυτή μετά από την αξιολόγηση κατέληξαν Κώστας Μιχαηλίδης πρώην στέλεχος της Credit Suisse, Χάρης Κύρκος πρώην αντιπρόεδρος στο ΤΧΣ και παλαιό στέλεχος της Eurobank και Μαρίνος Γιαννόπουλος πρώην στέλεχος της Alpha bank.
Το ΔΣ της Εθνικής ή κατά το ορθότερο η Εθνική – γιατί επίσημη απόφαση δεν έχει παρθεί – πρότεινε για την θέση του προέδρου της Εθνικής τον Κώστα Μιχαηλίδη.
Ο Κώστας Μιχαηλίδης όμως έχει ένα ιδιαίτερο παρελθόν με το ΤΧΣ.
Όλοι γνωρίζουμε γιατί ο Κατσικιώτης η πρώτη επιλογή για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΧΣ το 2016 αποχώρησε από την διαδικασία.
Εν συνεχεία ο Κώστας Μιχαηλίδης που αποτελούσε την δεύτερη επιλογή για την θέση του CEO στο ΤΧΣ προερχόμενος από την Credit Suisse προτάθηκε για διευθύνων σύμβουλος.
Η διαδικασία προχωρούσε ομαλά έως ότου ο Μιχαηλίδης ζήτησε το Ταμείο να του παράσχει κάποιες οικονομικές διευκολύνσεις π.χ. να πληρώνει το ενοίκιο της οικίας όπου θα διαμένει και άλλα.
Αυτά θεωρούνται αυτονόητα στο εξωτερικό καθώς ο Μιχαηλίδης εργάζεται στο εξωτερικό οπότε αυτές οι διευκολύνσεις είναι αυτονόητες….
Ωστόσο λόγω ενοικίου τα χάλασαν Μιχαηλίδης και ΤΧΣ.
Ορισμένοι δίνουν μια άλλη ερμηνεία γιατί ο Μιχαηλίδης δεν πήγε τελικώς CEO στο ΤΧΣ.
Είχε ζητήσει από τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Ε. Τσακαλώτο να αναλάβει το ΤΧΣ έχοντας διευρυμένες εξουσίες.
Η πρόταση απορρίφθηκε και έτσι ο Μιχαηλίδης αποχώρησε από την διαδικασία διεκδίκησης της θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο ΤΧΣ.
Το Ταμείο όμως επειδή ουσιαστικά «τα χάλασε» με τον Μιχαηλίδη για το ΤΧΣ δεν θα μπορούσε να τον αποδεχθεί σε ρόλο προέδρου στην Εθνική τράπεζα.
Εν τω μεταξύ ο Παναγιώτης Θωμόπουλος θα παραμείνει έως το τέλος του 2017 πρόεδρος της ΕΤΕ….με προοπτική παράτασης εάν δεν ξεκαθαρίσει το θέμα του προέδρου της Εθνικής έγκαιρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης