Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Λ. Φραγκιαδάκης (Εθνική Τράπεζα): Δεν θα δείξουμε ανοχή σε όσους δεν σέβονται τα κεφάλαιά μας

Λ. Φραγκιαδάκης (Εθνική Τράπεζα): Δεν θα δείξουμε ανοχή σε όσους δεν σέβονται τα κεφάλαιά μας
Η μόνη διέξοδος για να βγει η Εθνική Τράπεζα από το τούνελ της κρίσης και να επανέλθει με σταθερά βήματα στην κερδοφορία
Tα «κόκκινα» δάνεια και η διαχείριση τους ήταν ένα από τα βασικά θέματα που έβαλαν οι μέτοχοι της  Εθνικής Τράπεζας όταν τους δόθηκε ο λόγος στη διάρκεια  της γενικής συνέλευσης.
Λέγοντας ότι είναι η μόνη διέξοδος για να βγει η Εθνική Τράπεζα από το τούνελ της κρίσης και να επανέλθει με σταθερά βήματα στην κερδοφορία.
Ωστόσο υπήρξαν και τοποθετήσεις μετόχων που διαφώνησαν με τη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής και μάλιστα σε με μια εποχή που η ιδιωτική ασφάλιση θα αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Πάντως ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Θωμόπουλος έδωσε συγχαρητήρια στην ομάδα που διαπραγματεύτηκε την πώληση της εταιρείας λέγοντας ότι κι αυτός προσωπικά είχε διαπραγματευθεί αρκετά θέματα αλλά τέτοια επιτυχία,δεν είχε γνωρίσει στο παρελθόν.
Τα «κόκκινα» δάνεια είναι το «καυτό» θέμα των τραπεζών όπως και της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.
Το μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας κ. Marianne Okland, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων, μιλώντας με δημοσιογράφους, αναγνώρισε ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στη διαχείριση των κόκκινων δανείων και το απέδωσε και στο νομικό καθεστώς που επικρατεί στη χώρα μας για τα  οποία τόνισε ότι πρέπει να μπουν σε  πιο γρήγορους ρυθμούς.
Η  κ. Marianne Okland  είπε  για την εμπειρία που είχε η ίδια με αντίστοιχα θέματα  που αντιμετώπισαν στην Ιρλανδία λέγοντας ότι αρχικά υπήρξε ένα σοκ αλλά στη συνέχεια τα θέματα έτρεξαν αρκετά γρήγορα.
Το θέμα των «κόκκινων» δανείων   απασχολεί και το  μέλος του διοικητικού συμβουλίου της  Εθνικής Τράπεζας κ. Eva  Cederbalk, η οποία  θεωρεί ότι πρέπει να κινηθούν με πιο γρήγορους  ρυθμούς.
Ο διευθύνων  σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Λεωνίδας  Φραγκιαδάκης  αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια είπε μεταξύ άλλων ότι «σεβόμενοι τους μετόχους και τους καταθέτες μας, θα υποστηρίξουμε αυτούς που θέλουν και μπορούν να επανενταχθούν στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας. 
Αλλά δεν θα δείξουμε ανοχή σε όσους από μόνοι τους δεν σέβονται τα κεφάλαιά μας, δηλαδή τα κεφάλαιά σας.
Είμαστε έτοιμοι και υλοποιούμε γενναιόδωρες και δραστικές λύσεις με μακροχρόνιο ορίζοντα για όσους επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας.
Όμως η Εθνική Τράπεζα θα είναι γενναιόδωρη μόνο με όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη και μοιράζονται μαζί μας τη φιλοσοφία πληρωμών».
Από την  πλευρά  του ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Θωμόπουλος, οι τράπεζες θα μπορούσαν να προχωρήσουν ταχύτερα σε ρυθμίσεις προς όφελος των επιχειρήσεων, των τραπεζών και των μετόχων τους, εάν το νομοθετικό περιβάλλον άφηνε μεγαλύτερα περιθώρια πρωτοβουλιών στις τράπεζες.
Οι νομοθετικές ρυθμίσεις του Μαΐου ανοίγουν παράθυρα για ευκολότερες λύσεις και ευελπιστούμε στην πλήρη την εφαρμογή τους για να πετύχουμε υψηλά ποσοστά επιτυχίας».

 Νίκος  Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης