Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Οι 5+1 ξένοι στο ΤΧΣ ακολούθησαν κοινή γραμμή στο διοικητικό θέμα της Πειραιώς

Οι 5+1 ξένοι στο ΤΧΣ ακολούθησαν κοινή γραμμή στο διοικητικό θέμα της Πειραιώς
Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ ο οποίος θα κλειδώσει αρχές Απριλίου θα είναι έλληνας έμπειρο και ικανό στέλεχος που είχε θητεύσει σε διάφορες τράπεζες με ιστορία
Για την κόντρα του Γιώργου Μιχελή του προέδρου του ΤΧΣ με τον αναπληρωτή CEO του ΤΧΣ τον Tourret που ξέσπασε λόγω Πειραιώς την αποκαλύψαμε από την Παρασκευή 10 Μαρτίου.
Το νέο στοιχείο αυτού του παρασκηνίου είναι ότι οι 5+1 ξένοι στο ΤΧΣ δηλαδή ο Tourret ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στην Εκτελεστική Επιτροπή και οι Franck, Maetze, Sigurgeirsson, Valcarcel, Jelasity του Γενικού Συμβουλίου είχαν κοινή γραμμή και τάχθηκαν καθαρά υπέρ του Χρήστου Μεγάλου που εκλέχθηκε τελικώς διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς.
Με όπλο αυτό ο Tourret αυτονομήθηκε και ουσιαστικά σχεδόν αψήφησε τον πρόεδρο του Ταμείου Γιώργο Μιχελή.
Όσοι περίμεναν χθες 14 Μαρτίου του 2017 να υπάρξει ένταση…λόγω της Πειραιώς στο Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ… απλά διαπίστωσαν ότι… ένταση δεν υπήρξε.
Ωστόσο 3 είναι τα βασικά στοιχεία των ισορροπιών στο ΤΧΣ
1)Η κόντρα Μιχελή – Tourret που ωστόσο δεν φαίνεται να θέλουν οι δύο πλευρές να δώσουν συνέχεια.
2)Οι 6 ξένοι του Ταμείου ανοικτά στήριξαν τον Χρήστο Μεγάλου
3)Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΧΣ ο οποίος θα κλειδώσει αρχές Απριλίου θα είναι έλληνας έμπειρο και ικανό στέλεχος που είχε θητεύσει σε διάφορες τράπεζες με ιστορία – ειδικά οι μικρομεσαίες – και έχει εσχάτως θεσμικό ρόλο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης