Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ΔΣ της Πειραιώς στις 14/12 θα εκλέξει με 8-5 Παπαδόπουλο – Ο Θωμόπουλος ποντάρει στον SSM και ο από Μηχανής Θεός

Το ΔΣ της Πειραιώς στις 14/12 θα εκλέξει με 8-5 Παπαδόπουλο – Ο Θωμόπουλος ποντάρει στον SSM και ο από Μηχανής Θεός
Το ΔΣ της Πειραιώς θα προτείνει για διευθύνοντα σύμβουλο τον Χρήστο Παπαδόπουλο - Το ενδιαφέρον είναι να δούμε το πράσινο φως του SSM !!!!!!!!
Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει στις 14 Δεκεμβρίου του 2016 το μεσημέρι συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς για να εκλέξει τον νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο.
Το nomination committee της Πειραιώς στις 8 Δεκεμβρίου του 2016 πρότεινε προς το διοικητικό συμβούλιο δύο τραπεζικά στελέχη τον Χρήστο Παπαδόπουλο πρώην στέλεχος της Standard Chartered και τον Άνθιμο Θωμόπουλο πρώην CEO της Τράπεζας Πειραιώς o οποίος έχει υποβάλλει αίτημα για νέα τραπεζική άδεια με την Credicom το οποίο θα αξιολογηθεί από την ΤτΕ στις 15-16 Δεκεμβρίου του 2016.
Στην νέα ανάλυση μας θα επιχειρήσουμε να διαγνώσουμε ποιος θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς.
Σε αυτή την ανάλυση θα παρουσιάσουμε τις θέσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Πειραιώς, την πιθανότητα εξωθεσμικής παρέμβασης από τον SSM πριν συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο, την πιθανότητα να υπάρξει εμπλοκή στον SSM και την πιθανότητα να ακυρωθούν και οι δύο προτεινόμενοι και να εμφανιστεί τρίτη επιλογή ο επονομαζόμενος από Μηχανής Θεός κατά τις αρχαίες τραγωδίες…

Στην ανάλυση μας αυτή θα εστιαστούμε σε πραγματικά γεγονότα, θα ελαχιστοποιήσουμε τις εικασίες και το αποτέλεσμα θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αντικατοπτρίζει αυτό που θα συμβεί.

Η Πειραιώς θα εκλέξει Χρήστο Παπαδόπουλο

Εδώ και χρονικό διάστημα επιμένουμε ότι η αριθμητική ανθρωπογεωγραφία του διοικητικού συμβουλίου της Πειραιώς είναι τέτοια που θα εκλέξει τον Χρήστο Παπαδόπουλο.
Η πιθανότητα που δίνουμε σε αυτό το σενάριο είναι 100%.
Στην ανάλυση που ακολουθεί καταγράφουμε την στάση των 13 μελών του διοικητικού συμβουλίου και από την ανάλυση προκύπτει ότι ο Χρήστος Παπαδόπουλος θα προταθεί για διευθύνων σύμβουλος με 8 ψήφους έναντι 5 ψήφων του Άνθιμου Θωμόπουλου.
Δεν θα αποκλείαμε και το 9 προς 4 ενώ το 7 προς 6 θεωρούμε ότι συγκεντρώνει τις μικρότερες πιθανότητες.

Η αριθμητική ανθρωπογεωγραφία στο ΔΣ της Πειραιώς

Γεώργιος Χαντζηνικολάου Πρόεδρος = Θα ψηφίσει Θωμόπουλο

Απόστολος Ταμβακάκης Αντιπρόεδρος = Θα ψηφίσει Παπαδόπουλο

Σταύρος Λεκκάκος Αντιπρόεδρος = Θα ψηφίσει Παπαδόπουλο

Γεώργιος Πουλόπουλος Αναπληρωτής CEO = Θα ψηφίσει Παπαδόπουλο

Χαρίκλεια Απαλαγάκη Σύμβουλος = Θα ψηφίσει Παπαδόπουλο

Ιάκωβος Γεωργάνας Μέλος = Θα ψηφίσει Παπαδόπουλο

Σολομών Μπεράχας  Μέλος = Θα ψηφίσει Παπαδόπουλο

Alexander Blades Μέλος = Θα ψηφίσει Θωμόπουλο

Arne Berggren Μέλος = Κινείται μεταξύ Παπαδόπουλου και Θωμόπουλου

Karel Boeck Μέλος = Θα ψηφίσει Θωμόπουλο

Ernico Tommasso Cucchiani Μέλος = Κινείται μεταξύ Παπαδόπουλου και Θωμόπουλου

David Hexter Μέλος = Θα ψηφίσει μάλλον Παπαδόπουλο

Αικατερίνη Μπερίτση ΤΧΣ = Θα ψηφίσει Παπαδόπουλο (τον έχει προτείνει και έχει καταψηφίσει τον Θωμόπουλο).

------- ---------------- ------------------- ------------------------------

Με βάση αυτή την αριθμητική ανθρωπογεωγραφία 8 ή 9 θα ψηφίσουν τον Παπαδόπουλο και 4 ή 5 θα ψηφίσουν Θωμόπουλο.
Με βάση αυτό το σενάριο ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς θα είναι ο Χρήστος Παπαδόπουλος.

Γιατί έστειλε επιστολή ΣΟΚ το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατά του Άνθιμου Θωμόπουλου;

Η επιστολή – την ονομάζουμε ΣΟΚ – του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ανέφερε όχι απλά ότι ΤΧΣ τάσσεται κατά της υποψηφιότητας Θωμόπουλου αλλά τόνιζε ότι κακώς ο Θωμόπουλος συμμετείχε στην διαδικασία.
Η επιστολή του ΤΧΣ όμως είναι εύλογη καθώς ο Άνθιμος Θωμόπουλος είχε απορριφθεί με 9 – 0 πριν λίγο καιρό από το Ταμείο.
Οπότε η επάνοδος του σε μια διαδικασία από την οποία έχει απορριφθεί καθολικά εγείρει πολλά ερωτηματικά.
Το ΤΧΣ – αυτό λέει μια λογική ερμηνεία – προφανώς μετά το σήριαλ της Εθνικής αισθάνεται ότι πρέπει να πάρει σκληρά μέτρα.
Το ΤΧΣ κατέχει το 25% των μετοχών της Πειραιώς, οπότε πριν εκλέξει το ΔΣ της Πειραιώς γνωρίζουμε ξεκάθαρα τι θέλει ο βασικός μέτοχος.
Το ΤΧΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Θωμόπουλο για CEO στην Πειραιώς αυτό είναι απόλυτα ξεκάθαρο και στηρίζει επίσης ξεκάθαρα Χρήστο Παπαδόπουλο.  

Ο Θωμόπουλος ξέρει ότι θα χάσει στο ΔΣ της Πειραιώς αλλά που ποντάρει;

Ο Άνθιμος Θωμόπουλος είναι ένας ικανός manager αλλά η άποψη μας από την πρώτη στιγμή είναι ότι άπαξ και αποχώρησε όπως αποχώρησε και άπαξ και η πλειοψηφία των στελεχών της Πειραιώς είναι εχθρικά διακείμενη στο πρόσωπο του δεν θα έπρεπε να κατέλθει στην διαδικασία για CEO στην Πειραιώς.
Όμως αυτά που αναφέρουμε εμείς είναι θεωρίες, το γεγονός είναι ότι βρίσκεται στην διαδικασία και διεκδικεί την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Πειραιώς.
Ο Άνθιμος Θωμόπουλος στηρίζεται ξεκάθαρα από τον Paulson που ελέγχει το 9,3% και μαζί με φίλα προσκείμενους μετόχους το 20% των μετοχών της Πειραιώς και τον Blades που είναι ο στενός συνεργάτης του Paulson στο ΔΣ της Πειραιώς.
Όμως ο Paulson μπορεί να έχει φίλα προσκείμενους 20% μετόχους αλλά ένα άλλο group περίπου 45% τάσσεται κατά των σχεδίων Paulson και αυτός ο συσχετισμός δεν επιτρέπει στον Paulson να πάει σε έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Πειραιώς.

Ο Θωμόπουλος γνωρίζει ότι θα χάσει στο ΔΣ αλλά που ποντάρει;

1)Να υπάρξει πριν την συνεδρίαση του ΔΣ της Πειραιώς στις 14 Δεκεμβρίου επιστολή του SSM που θα κρίνει ότι ο Παπαδόπουλος δεν πληροί κριτήρια…

Θέση bankingnews:
Ο Παπαδόπουλος κρατάει στα χέρια του επιστολή του SSM που αναφέρει ότι ουδέποτε αξιολογήθηκε από τον SSM οπότε εμμέσως πλην σαφώς μπορεί να συμμετάσχει στην διαδικασία.
Να θυμίσουμε ότι ο Παπαδόπουλος είχε προταθεί για CEO στην Πειραιώς αλλά με παρέμβαση Paulson στον SSM…τέθηκε εκτός…
Ο Παπαδόπουλος κινήθηκε και νομικά, ζήτησε εξηγήσεις από τον SSM και έτσι φθάσαμε πριν ένα μήνα στην επιστολή SSM προς τον Παπαδόπουλο.
Πληροφορούμαστε ότι η υπόθεση της Πειραιώς έχει πάει σε πολύ υψηλά κλιμάκια, έφθασε έως την Nouy την επικεφαλής του SSM οπότε δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποια παρέμβαση του SSM πριν το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς.
Εάν υπάρξει ξέρουν και ξέρουμε ότι θα έχουν κάνει πραξικόπημα.

2) Ο Θωμόπουλος ποντάρει ως δεύτερη επιλογή να απορριφθεί ο Παπαδόπουλος από τον SSM μετά την έγκριση που θα λάβει από το ΔΣ της Πειραιώς.
Ο Θωμόπουλος έχει αποδεχθεί ότι δεν μπορεί να περάσει από το ΔΣ της Πειραιώς, έχει αποδεχθεί ότι δεν τον θέλει το ΤΧΣ και ποντάρει στον SSM;

Θέση bankingnews: Δεν βρίσκουμε κανένα σοβαρό επιχείρημα γιατί ο Παπαδόπουλος να μην εγκριθεί από τον SSM.
Και ο Παπαδόπουλος και ο Θωμόπουλος είναι ικανά στελέχη με την διαφορά ότι ο Παπαδόπουλος είναι ουδέτερη λύση και ο Θωμόπουλος θα προκαλέσει πολλά πάθη στο εσωτερικό της Πειραιώς.
Όμως εάν πρόκειται για σικέ διαγωνιστική διαδικασία και ο SSM είναι στο κόλπο για να το γράψουμε πολύ ωμά τίθενται τα εξής ζητήματα
-Έχει δικαίωμα το Διοικητικό Συμβούλιο της Πειραιώς να ψηφίσει;
Ναι έχει 100% οπότε οποιαδήποτε παρέμβαση θα είναι εξωθεσμική.
Θα ψηφίσουν και τα 13 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Πειραιώς χωρίς εξαιρέσεις, καθώς κάποιοι σχεδίασαν την εξαίρεση Πουλόπουλου και Απαλαγάκης...αλλά νομίζουμε ανεπιτυχώς. 
-Εάν έχει εμπόδια στην εκλογή του ο Παπαδόπουλος δεν έχει εμπόδια στην εκλογή του ο Θωμόπουλος ο οποίος διερευνάται από την ελληνική δικαιοσύνη για την αύξηση κεφαλαίου;
Θεωρούμε όμως ότι και ο Παπαδόπουλος και ο Θωμόπουλος δεν θα κοπούν για ειδικούς λόγους από τον SSM.

Γίνεται κατανοητό ότι εάν οι παρεμβάσεις Paulson δεν πιάσουν εάν ο SSM αποδεχθεί την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι 100% βέβαιο ότι ο Παπαδόπουλος θα εκλεγεί.

Υπάρχει μια τρίτη επιλογή του από Μηχανής Θεού

Παίρνουμε ως σενάριο ότι για κάποιους λόγους που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε δεν εγκρίνονται από τον SSM ούτε ο Παπαδόπουλος, ούτε ο Θωμόπουλος.
Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να υπάρχει τρίτη ΕΠΙΛΟΓΗ να υπάρχει τρίτος που τον ονομάζουμε από Μηχανής Θεό;
Ναι θα μπορούσε να υπάρξει.

Το συμπέρασμα

Οι πιθανότητες να εκλεγεί ο Χρήστος Παπαδόπουλος διευθύνων σύμβουλος στην Πειραιώς είναι συντριπτικές.
Επίσης θεωρούμε ότι έχει μεγαλύτερες πιθανότητες ο από Μηχανής Θεός παρά ο Θωμόπουλος να εκλεγεί στην Πειραιώς.
Επειδή όμως πρέπει να έχουμε ξεκάθαρη θέση και στάση με βάση την ανάλυση μας – εδώ δεν θα διαβάσετε ότι θα βγει ο ένας ή θα βγει ο άλλος – θεωρούμε ότι
ο Χρήστος Παπαδόπουλος έχει καθολικές πιθανότητες να είναι ο επόμενος διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς.
Θεωρούμε ότι ο Θωμόπουλος έχει ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητες να αναλάβει CEO στην Πειραιώς.
Και σε ένα ακραίο σενάριο απίστευτων παρεμβάσεων για να μην βγει ο Παπαδόπουλος, ο από Μηχανής Θεός θα είχε περισσότερες πιθανότητες από τον Θωμόπουλο.

Τρεις υποσημειώσεις

Υποσημείωση 1

Μετά την κοινοποίηση της συνάντησης στο Roof Garden της Μεγάλης Βρετανίας στην επόμενη συνάντηση που ακολούθησε – μια κοινωνική συνάντηση – όλοι στο ΔΣ της Πειραιώς ήταν προσεκτικοί.
Αναφερόμαστε στην συνάντηση που είχε προσκαλέσει ο Θωμόπουλος και που εμφανίστηκαν κάποιοι δημοσιογράφοι,  επιχειρηματίες, εφοπλιστές και άλλοι.

Υποσημείωση 2

Η Τράπεζα Πειραιώς χρειάζεται μια συμβιβαστική λύση, χρειάζεται νέο διευθύνοντα σύμβουλο και χρειάζεται να κλείσει όλες τις διοικητικές εκκρεμότητες.
Έχει νέο ικανό πρόεδρο τον Χαντζηνικολάου ο οποίος είναι θετικά διακείμενος του Paulson, έχει ικανά στελέχη – να πούμε ότι ο Πουλόπουλος τα πήγε άριστα και πρέπει να παραμείνει αναπληρωτής CEO γιατί τα πήγε άριστα – και πολλά στελέχη που επίσης εργάστηκαν ώστε η Πειραιώς να εμφανίζει αξιοπρεπείς αποδόσεις.
Ο Σάλλας είναι στην Παγκρήτια - ας ηρεμήσουν όλοι δεν είναι στην Πειραιώς - και ας δουν το κοινό τους συμφέρον, όχι λύση που θα προκαλέσει πάθη αλλά λύση που θα ενώσει τα στελέχη της Πειραιώς.
Όσον αφορά τον Θωμόπουλο έχει την δυνατότητα μέσω της Credicom να επανέλθει δυναμικά στο ελληνικό banking.
Ούτως ή άλλως ξέρει ότι ξέρουμε ότι ο στόχος του δεν είναι η Πειραιώς - η Πειραιώς θα ήταν το μέσο - ο στόχος του ήταν και είναι KAI η MIG αλλά τα σχέδια δεν τα χάλασε μόνο ο αείμνηστος Ανδρέας Βγενόπουλος αλλά ειδικά τώρα το Fortress...
Όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν.

Υποσημείωση 3

Η Τράπεζα Πειραιώς θα πρέπει να ξεκαθαρίσει την στάση της όσον αφορά την MIG κάποια στιγμή μέσα στο 2017.
(Ορισμένα στελέχη της Πειραιώς χρονοτριβούν)
Το λογικό σενάριο είναι να πουλήσει το 32% που κατέχει στην MIG, να προχωρήσει η αναδιάρθρωση δανείων από τρίτους και έτσι να μειωθεί το ρίσκο στον ισολογισμό της Πειραιώς και η MIG να συνεχίσει να βλέπει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Εμείς αυτά είχαμε να γράψουμε και ας κριθούμε από εσάς που μας διαβάζετε...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης