Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κρίσιμη συνάντηση Χατζηνικολάου (Πειραιώς) με τον SSM – Ανοίγει εκ νέου η διαδικασία για το CEO

Κρίσιμη συνάντηση Χατζηνικολάου (Πειραιώς) με τον SSM – Ανοίγει εκ νέου η διαδικασία για το CEO
Έως τις 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει να κλείσει το ζήτημα του διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς.
Κρίσιμη συνάντηση θα έχει ο νέος πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Γιώργος Χατζηνικολάου με τον SSM με τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών ώστε να επανακαθοριστεί το χρονοδιάγραμμα οριστικοποίησης των διοικητικών αλλαγών στην Πειραιώς.
Με βάση πληροφορίες 4 είναι τα νέα στοιχεία στην διαδικασία

1)Έως τις 20 Δεκεμβρίου θα πρέπει να κλείσει το ζήτημα του διευθύνοντος συμβούλου στην Πειραιώς.

2)Η πλευρά Paulson προωθεί τον Άνθιμο Θωμόπουλο ως διευθύνοντα σύμβουλο - και αυτό είναι 100% δεδομένο - αλλά υπάρχουν τρία εμπόδια
Α)Ο Θωμόπουλος είχε απορριφθεί από το ΤΧΣ για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τις διοικητικές του ικανότητες και οι ισορροπίες στο Ταμείο δεν έχουν αλλάξει.
Β)Ο Θωμόπουλος λαμβάνει άδεια για την Credicom από την ΤτΕ με την Atlas Capital να συμμετέχει, πως από την μια λαμβάνει τραπεζική άδεια και από την άλλη ενδιαφέρεται για διευθύνων σύμβουλος στην Πειραιώς;
Γ)Στο εσωτερικό μηχανισμό της Πειραιώς χρειάζεται ηρεμία και όχι αναστάτωση, η παρουσία Θωμόπουλου θα προκαλέσει αναστάτωση.

Ο Θωμόπουλος είναι ένας ικανός manager αλλά πρακτικά ίσως να έχει κλείσει σε αυτή την φάση τον κύκλο του στην Πειραιώς.
Δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την προσέγγιση, ορισμένοι βλέπουν τον Θωμόπουλο στην Πειραιώς... αλλά θεωρούμε ότι ο Θωμόπουλος θα αποτελέσει - εάν αποτελέσει - λύση μόνο συμβιβασμού και όχι επιβολής.
Ο SSM όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews επιτρέπει στον Θωμόπουλο να διεκδικήσει την θέση του CEO στην Πειραιώς αλλά ο SSM επιτρέπει και σε άλλους… εσχάτως να διεκδικήσουν την θέση του CEO στην Πειραιώς....
Τα emails του SSM έχουν αυξηθεί εσχάτως...

3)Οι καλές επιδόσεις της Πειραιώς στο 9μηνο του 2016… έφθασαν και στον SSM.
Άφησε καλές εντυπώσεις η τράπεζα και αναγνωρίζουν αποτελεσματικότητα στην τωρινή διοίκηση.

4)Την άλλη εβδομάδα το nomination committee της Πειραιώς θα αρχίσει να συνεδριάζει τακτικά οπότε θα ανοίξει πάλι το κεφάλαιο των υποψηφίων.
Ο νέος υποψήφιος θα πρέπει να πληρεί πολλά κριτήρια, να εγκριθεί από τον SSM, να εγκριθεί άτυπα από την κυβέρνηση, να είναι κοινής αποδοχής στο εσωτερικό της τράπεζας και να έχει την στήριξη των μετόχων.
Υπάρχει τέτοιος τραπεζίτης;
Ναι υπάρχει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης