Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Χωρίς ειδήσεις ολοκληρώθηκε το Γενικό Συμβούλιο στο ΤΧΣ - Χαμηλά στην ατζέντα η ΕΤΕ - Ενδιαφέρον παρασκήνιο από την Πειραιώς

Χωρίς ειδήσεις ολοκληρώθηκε το Γενικό Συμβούλιο στο ΤΧΣ - Χαμηλά στην ατζέντα η ΕΤΕ - Ενδιαφέρον παρασκήνιο από την Πειραιώς
Πειραιώς: Το nomination committee και η νεότερη επιστολή SSM για Θωμόπουλο
(upd5)Το τραπεζικό σύστημα παράγει πάντα ειδήσεις ενώ ακόμη και όταν φεύγει προσωρινά από το προσκήνιο… το παρασκήνιο είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Οι νεότερες εξελίξεις - Γενικό Συμβούλιο στο ΤΧΣ 

Χωρίς ειδήσεις ολοκληρώθηκε σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου του 2016 η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με το ζήτημα της Εθνικής να βρίσκεται χαμηλά στην ατζέντα….
Κατά ορισμένες πληροφορίες το ΤΧΣ περιμένει από τον Λεωνίδα Φραγκιαδάκη τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής να παρουσιάσει μια πρόταση εκτόνωσης.
Αναφέρεται ότι θα επανέλθει το θέμα Τσιτσιράγκου που ήταν ο έτερος διεκδικητής για την θέση του προέδρου της Εθνικής που έχει αναλάβει ο Π. Θωμόπουλος.
Η πρόταση που έχει εξεταστεί είναι εντός 2μήνου – 3μήνου να επανέλθει η πρόταση ο Τσιτσιράγκος να αναλάβει πρόεδρος της Εθνικής τράπεζας.
Στο εσωτερικό του Ταμείου λέγεται ότι «προετοιμαζόμαστε» αλλά άλλοι θεωρούν ότι δεν θα υπάρξουν εξελίξεις έως την τακτική Γενική Συνέλευση της Εθνικής τον Μάιο του 2017.

Πειραιώς: Το nomination committee και η νεότερη επιστολή SSM για Θωμόπουλο

Τα πρόσφατα αποτελέσματα 9μήνου του 2016 της Πειραιώς ήταν πολύ ενθαρρυντικά.
Η μετοχή άρχισε να ανεβαίνει γιατί οι ξένοι συνειδητοποιούν ότι η βελτίωση που καταγράφηκε είναι πραγματική.
Η διοίκηση Πουλόπουλου τα πήγε αρκετά καλά….
Το nomination committee της Πειραιώς συνεδρίασε στις 16 Νοεμβρίου μετά από 2 εβδομάδες αποχής και κατέληξε…ότι συνεχίζεται η διαδικασία αναζήτησης διευθύνοντος συμβούλου…χωρίς όμως να παρουσιάζεται κάποια εναλλακτική πρόταση.
Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία είναι η περίπτωση Άνθιμου Θωμόπουλου του πρώην CEO της Πειραιώς.
Ο Θωμόπουλος προτάθηκε στο ΤΧΣ και απορρίφθηκε από το Ταμείο…
Ωστόσο με επιστολή του ο SSM - πριν λίγο διάστημα - τονίζει ότι ο Θωμόπουλος είναι ένα από τα πρόσωπα που πληρούν τα κριτήρια που θέτει ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός επαναφέροντας τον σε μια διαδικασία όπου το μισό διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς δεν τον εγκρίνει και είναι αμφίβολο εάν έχουν αλλάξει οι ισορροπίες στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Ορισμένοι θεωρούν ότι αυτή η χρονοτριβή – μπορεί να πάμε έως τέλη Δεκεμβρίου του 2016 – για την ανεύρεση CEO στην Πειραιώς είναι σκόπιμη….
Όσοι καθυστερεί να βρεθεί μια λύση τόσο θα πιέζει ο Paulson για τον Θωμόπουλο ο οποίος – όπως φάνηκε και στην Νέα Υόρκη – προσπαθεί να προσεγγίσει τον Μητσοτάκη…
Πάντως τα αποτελέσματα 9μήνου του 2016 έδειξαν ότι η τράπεζα Πειραιώς έχει διοίκηση και μάλιστα αποτελεσματική, η διοίκηση αυτή θα μπορούσε κάλλιστα να πάει μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση…

Υποσημείωση

Εάν δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη έως τις 14-15 Δεκεμβρίου του 2016 στην Πειραιώς…το ζήτημα του CEO μεταφέρεται για το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης