Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δραγασάκης σε Φραγκιαδάκη: Το ρήγμα μεταξύ Εθνικής τράπεζας και ΤΧΣ έπρεπε να προβλεφθεί και να αποτραπεί

Δραγασάκης σε Φραγκιαδάκη: Το ρήγμα μεταξύ Εθνικής τράπεζας και ΤΧΣ έπρεπε να προβλεφθεί και να αποτραπεί
Ο αντιπρόεδρος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είχε παρέμβει στο ζήτημα ανάδειξης της νέας ηγεσίας της τράπεζας
Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, είχε σήμερα, Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης ο οποίος ξεκάθαρα τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει αλλά έχει ενοχληθεί από τα διαδραματιζόμενα μεταξύ Εθνικής και ΤΧΣ.
Στη συνάντηση που είχαν ο Δραγασάκης φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ήταν κατηγορηματικός στο αίτημα να εξομαλυνθεί η κατάσταση και να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας σε άμεσο χρόνο.
Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως ο αντιπρόεδρος φέρεται να είπε στον κ. Φραγκιαδάκη πως εάν όλα αυτά συνέβαιναν σε μία τράπεζα όπου την πλειοψηφία των μετοχών θα την κατείχε ιδιώτης μέτοχος και όχι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), τότε θα ήταν απολύτως αμφίβολη η παραμονή του Διευθύνοντος Συμβούλου στη θέση του την επόμενη ημέρα.
Επίσης, ο αντιπρόεδρος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είχε παρέμβει στο ζήτημα ανάδειξης της νέας ηγεσίας της τράπεζας, έχοντας εμπιστοσύνη στην υπευθυνότητα και τη σύνεση των εμπλεκομένων μερών.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όμως, διαπιστώνεται η δημιουργία σοβαρού ρήγματος ανάμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, εξέλιξη την οποία η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας είχε χρέος να προβλέψει και να προσπαθήσει να αποτρέψει.
Ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι η χώρα και το τραπεζικό σύστημα δεν αντέχουν άλλες αναταράξεις και μάλιστα αναίτιες.
Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε να γίνει ότι είναι απαραίτητο προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι αναγκαίες συνθήκες ομαλής συνεργασίας της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο κατέχει και το 40% των μετοχών της, με γνώμονα τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και το δημόσιο συμφέρον.

Δ.Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης