Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το ΤΧΣ δε δύναται να εμπλακεί σε κανένα στάδιο της διαδικασίας στελέχωσης της Διοίκησής του

tags :
Το ΤΧΣ δε δύναται να εμπλακεί σε κανένα στάδιο της διαδικασίας στελέχωσης της Διοίκησής του
Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που έχουν προταθεί από τους Θεσμούς, το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος, σημείωνει το ΤΧΣ
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν εμπλέκεται, ούτε δύναται να εμπλακεί - σύμφωνα με τον Νόμο - σε κανέναν στάδιο της διαδικασίας, από την επιλογή έως και τον τελικό διορισμό, των στελεχών της Διοίκησής του.
Αυτό καθιστά σαφές το ΤΧΣ, απαντώντας στο BankingNews.gr, επισημαίνοντας συγκεκριμένα πως «σύμφωνα με τον Νόμο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ν.3864/2010) η επιλογή των στελεχών Διοίκησης του ΤΧΣ γίνεται από την Επιτροπή Επιλογής (άρθρο 4Α ) η οποία δεν αποτελεί όργανο του ΤΧΣ.
Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που έχουν προταθεί από τους Θεσμούς, το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο τελικός διορισμός των στελεχών της Διοίκησης του ΤΧΣ γίνεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών βάσει της προτεινόμενης λίστας προσώπων από την Επιτροπή Επιλογής.
Καθίσταται σαφές λοιπόν ότι το ΤΧΣ δεν εμπλέκεται ούτε δύναται να εμπλακεί (σύμφωνα με τον Νόμο του) σε κανένα στάδιο της διαδικασίας, από την επιλογή έως και τον τελικό διορισμό με Υπουργική Απόφαση, των στελεχών της Διοίκησής του».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης