Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Χαντζηνικολάου ο νέος πρόεδρος στην Πειραιώς - Καταληκτική ημερομηνία για διευθύνοντα σύμβουλο έως τις 30 Νοεμβρίου

Ο Χαντζηνικολάου ο νέος πρόεδρος στην Πειραιώς - Καταληκτική ημερομηνία για διευθύνοντα σύμβουλο έως τις 30 Νοεμβρίου
Για να σχεδιαστεί έκτακτη γενική συνέλευση στην Πειραιώς θα πρέπει το ΤΧΣ να έχει εξασφαλίσει ότι η πρόταση του για CEO στην τράπεζα θα εγκριθεί από τον SSM.
Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου είναι ο νέος πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς επιβεβαιώνοντας πλήρως το bankingnews που είχε αποκαλύψει πρώτο το σχεδιασμό.
Στο σημερινό 1/11/2016 διοικητικό συμβούλιο όπως αναμενόταν εξέλεξε νέο πρόεδρο τον Γιώργο Χαντζηνικολάου.
Όσον αφορά τον διευθύνοντα σύμβουλο φαίνεται να υπάρχει ένα άτυπο χρονοδιάγραμμα έως τις 30 Νοεμβρίου, δόθηκε παράταση από τις 31 οκτωβρίου στις 30 Νοεμβρίου του 2016.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, σε εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 2 παρ. 2 (ε) της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 3/347/12.07.2005 και του Ν.3016/2002, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την 1η Νοεμβρίου 2016 και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων Μελών Δ.Σ., εξέλεξε τον κ. Γεώργιο Χαντζηνικολάου, Μη Εκτελεστικό Μέλος, τον κ. Enrico Cucchiani, Μη Εκτελεστικό Μέλος και τον κ. Σολομώντα Μπεράχα, Μη Εκτελεστικό Μέλος, για το υπόλοιπο της θητείας του Δ.Σ., σε αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών του.
Κατόπιν των ανωτέρω, το Δ.Σ. ανασυγκροτήθηκε σε σώμα εκλέγοντας τον κ. Γεώργιο Χαντζηνικολάου ως Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ως εκ τούτου, μετά την ανασυγκρότηση σε σώμα, το Δ.Σ. έχει την εξής σύνθεση:

Μη Εκτελεστικός Πρόεδρος Δ.Σ
-Γεώργιος Χαντζηνικολάου του Πέτρου

Αντιπρόεδροι ΔΣ
- Απόστολος Ταμβακάκης του Σταύρου, Α’ Αντιπρόεδρος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
- Σταύρος Λεκκάκος του Μιχαήλ, Β’ Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Εκτελεστικά Μέλη
-Γεώργιος Πουλόπουλος του Ιωάννη , Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος
-Χαρίκλεια Απαλαγάκη του Ανδρέα, Εντεταλμένη Σύμβουλος

Μη Εκτελεστικά Μέλη
-Ιάκωβος Γεωργάνας του Γεωργίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
-Σολομών Μπεράχας του Αλβέρτου, Μη Εκτελεστικό Μέλος
-Alexander Blades του Ζήση, Μη Εκτελεστικό Μέλος
-Enrico Cucchiani, Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη
-Χαρίτων Κυριαζής του Δημητρίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
-Arne Berggren του Sten, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
-Karel De Boeck του Gerard, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
-David Hexter του Richard, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Στο Διοικητικό Συμβούλιο μετέχει επίσης η ορισθείσα Εκπρόσωπος:
-Αικατερίνη Μπερίτση του Κωνσταντίνου, Εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής
Σταθερότητας (Ν. 3864/2010)

Τι έγραφε νωρίτερα το bankingnews.gr

Συνεδριάζει σήμερα 1η Νοεμβρίου του 2016 το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και μεταξύ των θεμάτων που θα εξετάσει είναι οι τελευταίες εξελίξεις με τα διοικητικά της Πειραιώς και εάν απαιτείται η σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης... σενάριο που έχει αναλύσει διεξοδικά το bankingnews.
Η έκτακτη γενική συνέλευση στην Πειραιώς δεν είναι τελική απόφαση...αλλά μια αυξημένη πιθανότητα.
Να σημειωθεί ότι σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται και το διοικητικό συμβούλιο στην Πειραιώς, οπότε η σημερινή ημέρα 1/11/2016 είναι πολύ κρίσιμη.
Με βάση πληροφορίες το θέμα του προέδρου της Πειραιώς έχει επιλυθεί θα είναι ο Γ. Χατζηνικολάου αλλά ακόμη το ζήτημα του διευθύνοντος συμβούλου δεν έχει αντιμετωπιστεί.
Η Πειραιώς θεωρητικά έχει πάρει μια παράταση έως τις 11 Νοεμβρίου αλλά αυτή η παράταση είναι σχετική.
Το ΤΧΣ το οποίο πρόσφατα απέκτησε διευθύνοντα σύμβουλο τον Κατσικιώτη δεν μπορεί να συμετάσχει στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων γιατί επίσημα αναλαμβάνει από αρχές 2017.
Ωστόσο ο Τουρέ ο αναπληρωτής CEO του ΤΧΣ και ο Φραγκέτης ο εκπρόσωπος της ΤτΕ στο ΤΧΣ μπορούν να προτείνουν ακόμη και Γενική Συνέλευση για την Πειραιώς ώστε οι μέτοχοι να ορίσουν την νέα διοίκηση.
Με βάση την διαδικασία το Γενικό Συμβούλιο θα εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο και θα αποφανθεί - υπάρχει μεγάλη πιθανότητα - το ΤΧΣ ως βασικός μέτοχος με ποσοστό περί το 25% να ζητήσει να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στην Πειραιώς.
Σε αυτή την συνέλευση θα πρέπει όμως
1)Να έχει βρεθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος
2)Η πρόταση για τον νέο CEO να είναι εξασφαλισμένη να έχει δηλαδή εγκριθεί από τον SSM.
3)Ο Paulson με ποσοστό 9,3% θα βρεθεί αμυνόμενος και είναι βέβαιο ότι θα χάσει στην αναμέτρηση με το ΤΧΣ....θα ηττηθεί.
Οι σχέσεις κυβέρνησης με Paulson είναι έως...κακές.
Όμως είναι αληθές ότι την πλειοψηφία των προτεινόμενων CEO για την Πειραιώς ο Paulson τις έχει απορρίψει και μόνο 1-2 περιπτώσεις έχει απορρίψει η κυβέρνηση και Σάλλας ο πρώην πρόεδρος.
Εάν αντικειμενικά αναζητηθεί ο υπεύθυνος των καθυστερήσεων στα διοικητικά της Πειραιώς... θα λέγαμε ότι είναι κυρίως ο SSM και ακολουθεί ο Paulson.
Ο SSM εάν ήθελε θα μπορούσε να είχε κλείσει το θέμα των διοικητικών αλλαγών στην Πειραιώς έγκαιρα.
Φαίνεται και ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός παίζει...παιχνίδια και θα επικαλεστούμε την επίσκεψη Απαλαγάκη προέδρου της Πειραιώς στον SSM πρόσφατα.
Ο Paulson προφανώς και θέλει να φέρει ξανά στην Πειραιώς τον Άνθιμο Θωμόπουλο τον οποίο όμως απέρριψε με 9-0 το ΤΧΣ ο βασικός μέτοχος.
Η καλύτερη λύση λόγω αυτών των εμποδίων που έχουν υπάρξει είναι να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Πουλόπουλος έως την Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί Μάιο - Ιούνιο του 2017 και μέχρι τότε να έχουν παρθεί οι τελικές αποφάσεις.
Το ρίσκο της έκτακτης γενικής συνέλευσης που θα εξετάσει το ΤΧΣ για την Πειραιώς παραμένει υψηλό...
Υπάρχει μια πιθανότητα το ΤΧΣ να προτείνει ένα τραπεζίτη για την θέση του CEO, να τον καταψηφίσει ο Paulson αλλά η γενική συνέλευση να τον εγκρίνει.
Εν συνεχεία ο SSM να απορρίψει την πρόταση της Γενικής Συνέλευσης της Πειραιώς λόγω της παρέμβασης Paulson ο οποίος συχνότατα...παρεμβαίνει...
Για να σχεδιαστεί έκτακτη γενική συνέλευση στην Πειραιώς θα πρέπει το ΤΧΣ να έχει εξασφαλίσει ότι η πρόταση του για CEO στην τράπεζα θα εγκριθεί από τον SSM.
Η Πειραιώς χρειάζεται άμεσα να ξεκαθαρίσει τα διοικητικά της και ο Paulson να υπαναχωρήσει από τις μη ρεαλιστικές θέσεις του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης