Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μπορεί να βρεθεί λύση στην Πειραιώς χωρίς την έσχατη λύση της έκτακτης ΓΣ… νερό στο κρασί - Το μήνυμα που έστειλε ο SSM

Μπορεί να βρεθεί λύση στην Πειραιώς χωρίς την έσχατη λύση της έκτακτης ΓΣ… νερό στο κρασί  - Το μήνυμα που έστειλε ο SSM
Λύση υπάρχει…ο συμβιβασμός σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και υπάρχει αυτό το πρόσωπο που ενώ δεν είναι κοινής αποδοχής μπορεί να γίνει κοινής αποδοχής.
Στις 31 Οκτωβρίου του 2016 που συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς η τράπεζα θα αποκτήσει πρόεδρο τον Γιώργο Χατζηνικολάου αλλά τελικώς διευθύνοντα σύμβουλο είναι σχεδόν απίθανο να έχει επιλεγεί έως τότε…
Υπήρξε μια προσπάθεια συμβιβασμού.
Η λύση συμβιβασμού ήταν ο Γιώργος Πουλόπουλος ο σημερινός ικανότατος CEO της Πειραιώς να παραμένει έως την Γενική Συνέλευση έως τον Μάιο – Ιούνιο του 2017.
Η διοίκηση της τράπεζας Πειραιώς υπό τους Χαρίκλεια Απαλαγάκη πρόεδρος - δεν είναι σαφές εάν πήγε και ο Γιώργος Πουλόπουλος ο σημερινός CEO - βρέθηκαν στις 26/10 στον SSM και είχαν μια πολύ κρίσιμη συνάντηση με τους επιτελείς του μόνιμου εποπτικού μηχανισμού.
Τα στελέχη της Πειραιώς δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι δεν κρίνονται για τις ικανότητες τους αλλά για το εάν συνδέονται με το παρελθόν με την παλιά διοίκηση και αυτό είναι σίγουρα 100% λάθος.
Ο SSM δείχνει μια εμμονή… περίεργη…
Αφού αυτή η μεταβατική λύση με Πουλόπουλο δεν προχωράει που βρισκόμαστε με τα διοικητικά της Πειραιώς;
Οι επιλογές είναι δύο
Ο Άνθιμος Θωμόπουλος ο οποίος κόπηκε από το ΤΧΣ με 9 – 0 αλλά αποτελεί την μοναδική πρόταση που φέρνει στο τραπέζι ο Paulson ο μεγαλύτερος ιδιώτης ξένος μέτοχος με 9,3%.
Άλλος κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης…ο ίδιος τραπεζίτης που θεάθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο και είχε ολιγόλεπτη συνάντηση – τυχαία από ότι καταλάβαμε – με τον Μιχάλη Σάλλα τον πρώην πρόεδρο της Πειραιώς.
Για να αποφευχθεί η λύση της σύγκλισης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα μπορούσε να συγκαλέσει το ΤΧΣ και όχι ο Paulson - ο Paulson εάν συγκαλέσει ΓΣ θα χάσει - θα πρέπει όλες οι πλευρές να ρίξουν νερό στο κρασί τους.
Αυτή είναι η λύση νερό στο κρασί...όχι πολύ νερό ούτε πολύ κρασί αλλά κοινή λογική από όλους.
Εάν αυτό συμβεί τότε είναι πολύ πιθανό να αποφευχθεί η Γενική Συνέλευση και η σύγκρουση και να συμφωνηθεί το πρόσωπο που θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στην Πειραιώς.
Λύση υπάρχει…ο συμβιβασμός σε ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και υπάρχει αυτό το πρόσωπο που ενώ δεν είναι κοινής αποδοχής μπορεί να γίνει κοινής αποδοχής.
Η τράπεζα Πειραιώς είναι πιθανό στις 31 Οκτωβρίου να έχει πρόεδρο και να χρειαστεί ακόμη λίγο χρόνο για τον διευθύνοντα σύμβουλο.
Υπάρχει ένα άτυπο περιθώριο έως τις 11 Νοεμβρίου του 2016.
Εάν αυτό το περιθώριο εξαντληθεί χωρίς αποτέλεσμα μετά θα υπάρξει η λύση της έκτακτης γενικής συνέλευσης όπου η μια πλευρά θα επιβάλλει την λύση στην άλλη πλευρά…
Όμως ακόμη και στο ακραίο – έσχατο σενάριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης…πρέπει ο βασικός μέτοχος το ΤΧΣ να έρθει με συγκεκριμένη πρόταση η οποία εκ των προτέρων θα πρέπει να έχει διασφαλίσει ότι θα εγκριθεί από τον SSM.

Στις 3 Νοεμβρίου του 2016 και όχι στις 27 Οκτωβρίου οι τελικές αποφάσεις για την Εθνική τράπεζα

Στις 3 Νοεμβρίου την άλλη Πέμπτη και όχι στις 27 Οκτωβρίου θα συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας για να εκλέξει τον νέο πρόεδρο της τράπεζας.
Οι επιλογές είναι δύο, τις έχουμε παρουσιάσει πρώτοι και αναλυτικότατα.
Και οι δύο περιπτώσεις είναι ενδιαφέρουσες. 
Το δίλημμα όμως παραμένει θα είναι πρόεδρος έλληνας του εξωτερικού ή θα είναι πρόεδρος έλληνας του εσωτερικού;

Το παρασκήνιο στο ΤΧΣ συνεχίζει να είναι περίεργο....

Το παρασκήνιο στο ΤΧΣ στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας συνεχίζει να είναι περίεργο.
Γιατί αναφέρουμε ότι είναι περίεργο;
Νέος διευθύνων σύμβουλος όπως έχουμε αποκαλύψει θα είναι ο Κατσικιώτης ο οποίος όμως θα αναλάβει CEO από 1η Ιανουαρίου του 2017.
Ο CEO Χ. Στράτος ο οποίος ήταν ο μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος θέλει να παραμείνει CEO έως τα τέλη Δεκεμβρίου και μετά θέλει... να γίνει πρόεδρος στο ΤΧΣ.
Θέλει ο Στράτος να πάρει την θέση του σημερινού προέδρου του ΤΧΣ Γιώργου Μιχελή.
Και ενώ υπάρχει αυτό το παρασκήνιο...η διοικητική ομάδα του ΤΧΣ αρχίζει να διαμορφώνεται.
Ο Κατσικιώτης στέλεχος στις ΗΠΑ με καλό βιογραφικό θα είναι ο CEO.
Ο Τουρέ τραπεζικό στέλεχος με εμπειρία θα είναι αναπληρωτής CEO...
Ο εκπρόσωπος της ΤτΕ στο ΤΧΣ θα είναι ο Φραγκέτης παλιό ικανότατο στέλεχος στην Emporiki bank και άλλες τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης