Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κρίσιμο ΔΣ της Πειραιώς 31/10 – Τα 3 σενάρια, το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Paulson και Σάλλα – Κυβέρνησης και μια Γεν. Συνέλευση

Κρίσιμο ΔΣ της Πειραιώς 31/10 – Τα 3 σενάρια, το ψυχροπολεμικό κλίμα μεταξύ Paulson και Σάλλα – Κυβέρνησης και μια Γεν. Συνέλευση
Το bankingnews όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή θα τα γράψει όλα αναλυτικά… θα γράψει ότι συνέβη στο παρασκήνιο....με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.
Στις 31 Οκτωβρίου του 2016 την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς για να εγκρίνει την τοποθέτηση του νέου προέδρου του Γιώργου Χατζηνικολάου και 2 μη εκτελεστικών μελών.
Ωστόσο – και ενώ και ο Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ – έχουν αναφέρει ότι θα κλείσουν όλες οι διοικητικές εκκρεμότητες στις τράπεζες έως 31 Οκτωβρίου του 2016 δεν είναι βέβαιο ότι θα έχει κλείσει και η Πειραιώς ειδικά στο θέμα του CEO.....
Η E. Zehnder πάντως έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες τεχνοκρατικά και υπεύθυνα.  
Στην Εθνική το ΔΣ συνεδριάζει 26 ή 27 Οκτωβρίου με δύο υποψηφίους για την θέση του προέδρου τον Παναγιώτη Θωμόπουλο και τον Δ. Τσιτσιράγκο.
Ο Κατσικιώτης θα αναλάβει CEO στο ΤΧΣ.
Και ενώ κλείνουν σταδιακά οι εκκρεμότητες, στην Πειραιώς το θέμα του διευθύνοντος συμβούλου παραμένει ανοικτό.
Το bankingnews επικοινώνησε με ανώτατη θεσμική πηγή στο εξωτερικό και ζήτησε μια ενημέρωση για το πώς αξιολογούν και αποτιμούν τα δεδομένα στην Πειραιώς.
Η πηγή που μίλησε με τον όρο της ανωνυμίας τόνισε τα εξής «θα θέλαμε ο νέος CEO να είναι εξωτερική λύση και όχι εσωτερική».
Για τις καθυστερήσεις που έχουν υπάρξει και για την στάση Paulson ο οποίος έχει διαδραματίσει ένα σκοτεινό ρόλο…ρωτήσαμε το εξής… ο Paulson φαίνεται ξεκάθαρα ότι μπλοκάρει διαδικασίες γιατί δεν ζητάει να συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων ή γιατί δεν συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων το ΤΧΣ που είναι και ο βασικός μέτοχος με 25%;
(Ο Paulson κατέχει το 9,3% της Πειραιώς;)
«Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε αλλά οι γενικές συνελεύσεις είναι ένα όργανο που θεσμικά έχει την απόλυτη ισχύει» τόνισε η ανώτατη θεσμική πηγή.
Με βάση τις ισορροπίες ο Paulson είναι 100% βέβαιο ότι θα χάσει σε μια γενική συνέλευση των μετόχων καθώς κυβέρνηση και Σάλλας έχουν ταυτόσημες θέσεις, θεωρούν ότι ο Paulson σκόπιμα χρονοτριβεί.

Ποια είναι τα 3 σενάρια

1)Στις 31 Οκτωβρίου που θα συνεδριάσει το ΔΣ θα έχει βρεθεί και ο νέος διευθύνων σύμβουλος στην Πειραιώς.
Υπάρχουν λύσεις εσωτερικές Πουλόπουλος και εξωτερικές Μυλωνάς.
2)Στις 31 Οκτωβρίου το ΔΣ της Πειραιώς εγκρίνει πρόεδρο και δύο νέα μέλη αλλά ζητάει άτυπα παράταση για να κλείσει το θέμα του διευθύνοντος συμβούλου.
Με την νέα σύνθεση του ΔΣ οι ισορροπίες μεταξύ παλαιάς διοίκησης της Πειραιώς και Paulson είναι περίπου 50% προς 50%.
3)Δεν βρίσκεται λύση και επιλέγονται ως έσχατες λύσεις έκτακτη γενική συνέλευση ή επιβολή διοίκησης από τον SSM (το λιγότερο πιθανό σενάριο)

Ορισμένα στοιχεία ουσίας

Α)Ο Paulson σκόπιμα χρονοτριβεί και θεωρούμε ότι έχει μόνο μια επιλογή τον Άνθιμο Θωμόπουλο.
Ο στόχος του Paulson είναι ένας ο Θωμόπουλος αυτόν θέλει για CEO.
Β)Πληροφορούμαστε ότι ο SSM έστειλε επιστολή στο ΤΧΣ για τον Blades που είναι ο εκπρόσωπος του Paulson στην Πειραιώς.
Στην επιστολή αυτή ο SSM εμμέσως τονίζει ότι πρέπει να παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς…
Προκαλεί απορία όμως γιατί ο Blades δεν πληροί τα κριτήρια με βάση την ελληνική νομοθεσία.
Γ)Στην περίφημη συνάντηση Σάλλα με τον κορυφαίο έλληνα τραπεζίτη χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία.
Δ)Ο Paulson έχει απέναντι του όχι μόνο τον Σάλλα αλλά και την κυβέρνηση.
Με την στάση του Paulson έχουν δημιουργηθεί εντάσεις χωρίς νόημα, φέρει μεγάλη ευθύνη για το αδιέξοδο…
Ε)Ο Θωμόπουλος απορρίφθηκε από το ΤΧΣ με 9 – 0 που σημαίνει ότι δεν μπορεί το νέο ΤΧΣ που θα έχει νέα διοίκηση να αλλάξει τις ισορροπίες εάν επανέλθει το όνομα Θωμόπουλου για την Πειραιώς από τον Paulson.

Υποσημείωση

Το bankingnews όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή θα τα γράψει όλα αναλυτικά… θα γράψει ότι συνέβη στο παρασκήνιο....με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης