Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στον αέρα η διοίκηση του ΤΧΣ - Προτεινόμενος CEO ο Κατσικιώτης αλλά δεν τον θέλει το ΥΠΟΙΚ

tags :
Στον αέρα η διοίκηση του ΤΧΣ - Προτεινόμενος CEO ο Κατσικιώτης αλλά δεν τον θέλει το ΥΠΟΙΚ
Η θητεία της μεταβατικής διοίκησης έχει λήξει και παραδόξως η διαδικασία καθυστερεί
Το ΤΧΣ τυπικά δεν έχει από σήμερα διοίκηση.
Η θητεία της μεταβατικής διοίκησης έχει λήξει και παραδόξως η διαδικασία καθυστερεί - κατά παράδοξο τρόπο -  παρ΄ ότι έχει προταθεί για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο Βασίλης Κατσικιώτης.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο Οικονομικών και ειδικά ο Τσακαλώτος ο ΥΠΟΙΚ καθυστερεί τις διαδικασίες είτε γιατί διαφωνεί με την επιλογή, είτε γιατί προωθεί τον μεταβατικό διευθύνοντα σύμβουλο τον Χριστόφορο Στράτο....
Η πραγματικότητα είναι ότι από την στιγμή που έφυγε από την διοίκηση του Ταμείου η επιτυχημένη Αναστασία Σακελλαρίου και ακολούθως η επίσης επιτυχημένη διοίκηση Ξενόφου η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει θολή και δυσδιάκριτη 

Τι ανέφερε πρόσφατα το bankingnews

O Βασίλης Κατσικιώτης θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας όπως διαφαίνεται ωστόσο οι νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η διαδικασία προσκρούει σε εμπόδια στην σύνθεση της short list.
Το υπουργείο Οικονομικών και η εποπτεύουσα από το ΥΠΟΙΚ αρχή αξιολογήσεων…σαν να έχουν προσωρινά παγώσει τις διαδικασίες.
Ίσως την άλλη εβδομάδα να υπάρξουν κάποιες εξελίξεις ανέφεραν ορισμένες πηγές...
Ο Κατσικιώτης εμφανίζεται ο επικρατέστερος για CEO ωστόσο μέχρι και την τελευταία στιγμή προσπαθούσε να κρατήσει την θέση ο σημερινός μεταβατικός CEO ο Χριστόφορος Στράτος.
Ο Βασίλης Κατσικιώτης είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Επενδυτικών Συμβούλων και Διαχείρισης Κεφαλαίων Windjammer Way Advisors με έδρα την Νέα Υόρκη όπου και ζει με την οικογένειά του ανελλιπώς από το 1999.
Τον Μάιο του 1999 αναλαμβάνει Διευθυντής και εν συνεχεία Αντιπρόεδρος της Γερμανικής επενδυτικής τράπεζας Dresdner Bank υπεύθυνος του τομέα Οικονομικών Ερευνών (Global Fixed Income Research).
Τον Σεπτέμβριο του 2002 αναλαμβάνει το Τμήμα Στρατηγικών Επενδύσεων και Παραγώγων της MetLife, της μεγαλύτερης εταιρείας Ασφαλειών Ζωής στις ΗΠΑ ενώ το 2005 τίθεται επικεφαλής των Επενδύσεων Καινοτομίας για την εταιρεία General Electric και του ομίλου θυγατρικών εταιρειών Ασφαλίσεων Genworth Financial.
Από τον Ιανουάριο του 2007 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2011 και κατά την διάρκεια του οικονομικού και τραπεζικού κραχ του 2008, υπηρετεί ως Εκτελεστικός Διευθυντής (Managing Director) της Merrill Lynch υπεύθυνος των συναλλαγών ομολόγων και CDS.
Από το Φεβρουάριο του 2011 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Windjammer Way Advisors.

(Πρώτη Ενημέρωση: 14:53, Πέμπτη 20 Οκτωβρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης