Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τα διατλαντικά ταξίδια Άνθιμου Θωμόπουλου με στόχο τον Νοέμβριο του 2017 - Τι πραγματικά σχεδιάζει;

Τα διατλαντικά ταξίδια Άνθιμου Θωμόπουλου με στόχο τον Νοέμβριο του 2017 - Τι πραγματικά σχεδιάζει;
Με βάση νεότερες πληροφορίες ο Θωμόπουλος έχει εστιαστεί αποκλειστικά στην Credicom και πλήρως εγκαταλείψει οποιαδήποτε σχέδιο εμπλοκής του στην Πειραιώς….
Σε διατλαντικά ταξίδια κυριολεκτικά και μεταφορικά βρίσκεται ο Άνθιμος Θωμόπουλος ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς.
Ο Θωμόπουλος σχεδιάζει κρίσιμες συναντήσεις σε Λονδίνο και ΗΠΑ με στόχο τον Νοέμβριο του 2016 να έχει πάρει τις εγκρίσεις από την ΤτΕ για την Credicom, να έχει ολοκληρώσει την αύξηση κεφαλαίου των 110 εκατ ευρώ και να έχει πληρώσει περίπου τα 20 εκατ στην Credit Agricole για την αγορά της Credicom.
Ο Θωμόπουλος – όπως έχει αποκαλύψει το bankingnews – έχει έρθει σε συμφωνία με το Atlas Capital ώστε σε πρώτη φάση να επενδύσει 110 εκατ στην Credicom ενώ υπάρχει σχέδιο να υπάρξει και δεύτερο κύμα ανακεφαλαιοποίησης σε επόμενη φάση που θα ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την τράπεζα.
Στόχος της νέας Credicom είναι να επενδύσει σε χρηματοδοτήσεις υγιών εταιριών ή εταιριών που αναδιαρθρώνονται και έχουν προοπτική.
Το αρχικό leverage θα φθάσει στα 500 εκατ αλλά στόχος είναι να υπερβεί το 1 δισεκ. μετά την νέα ανακεφαλαιοποίηση.
Οι εξελίξεις αυτές δείχνουν ότι ο Θωμόπουλος είναι εστιασμένος στο νέο project της Credicom και όχι στην Πειραιώς όπως η πλειοψηφία των τραπεζικών στελεχών υποστηρίζει.
Με βάση νεότερες πληροφορίες ο Θωμόπουλος έχει εστιαστεί αποκλειστικά στην Credicom και πλήρως εγκαταλείψει οποιαδήποτε σχέδιο εμπλοκής του στην Πειραιώς….

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews;

Με αφορμή τα ρεπορτάζ του bankingnews για τα διοικητικά των τραπεζών, όπου υπήρξε ένας μικρός χαμός... αξιόπιστη πηγή μας ενημέρωσε ότι στα καφέ του Κολωνακίου αργά χθες το βράδυ 13 Οκτωβρίου του 2016....εθεάθησαν νυν και πρώην στελέχη της Πειραιώς....
Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αντικείμενο δημοσιογραφικής προσέγγισης μια συνάντηση σε ένα καφέ τραπεζικών στελεχών.
Η πραγματικότητα είναι όμως ότι μια συνάντηση μεταξύ Άνθιμου Θωμόπουλου πρώην CEO της Πειραιώς και νυν τραπεζίτης με σχέδια για την Credicom σε συνεργασία με την Altas Capital και του Α. Blades του εκπροσώπου του Paulson στην Πειραιώς... και ενώ η Πειραιώς ακόμη αναζητάει διευθύνοντα σύμβουλο... έχει μια σημασία.
-Πρωτίστως να αναφερθεί ότι Θωμόπουλος και Paulson συνεχίζουν να έχουν άριστες σχέσεις...στενότατες και συναντώνται τακτικά...
-Κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης εν ενεργεία φαίνεται ότι έχει επίσης ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον Θωμόπουλο.
-Δεν έχουμε καταλάβει ο Θωμόπουλος θέλει την Credicom με το Atlas Group το αμερικανικό fund ή ακόμη λοξοκοιτάει την Πειραιώς;
-Ο Θωμόπουλος είναι 100% βέβαιο ότι ξαναμπαίνει στο παιχνίδι του banking δυναμικά...

Κορυφαίος έλληνας τραπεζίτης μας ανέφερε πάντως τα εξής "πιστεύω ότι υπάρχουν δύο τραπεζίτες εκτός Πειραιώς που ενδιαφέρονται για την Πειραιώς.
Αυτοί οι δύο τραπεζίτες έχουν έρθει πιο κοντά εσχάτως.
Όμως και οι δύο δεν θέλουν να ακολουθήσουν την διαδικασία αλλά να εμφανιστούν ως οι απομηχανής θεοί...
Εάν στοιχημάτιζα σε μια εξέλιξη θα πω ότι ενώ ο Θωμόπουλος τον ενδιαφέρει υπερβολικά πολύ η θέση του CEO της Πειραιώς...μάλλον θα κατευθυνθεί στην Credicom και στο deal με τo Atlas Capital...."

Πηγή της πληροφορίας περί του Κολωνακίου είναι πρώην τραπεζικό στέλεχος - συνταξιούχος που βρέθηκε συμπτωματικά στην περιοχή...

(Πρώτη Ενημέρωση: 10:53, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης