Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Έξι αιτήσεις από funds στην Τράπεζα της Ελλάδος για διαχείριση των «κόκκινων δανείων»

Έξι αιτήσεις από funds στην Τράπεζα της Ελλάδος για διαχείριση των «κόκκινων δανείων»
Πρέπει να προχωρήσει ταχύτατα και η νομική προστασία των τραπεζικών στελεχών, υποστήριξε τραπεζικό στέλεχος
Έξι funds έχουν καταθέσεις αιτήσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να λάβουν αδειοδότηση για τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» στη χώρα, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο τραπεζικό στέλεχος.
Ειδικότερα, το τραπεζικό στέλεχος φέρεται να ανέφερε αυτή την πληροφορία, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, ενώ υπογράμμισε, παράλληλα, την ανάγκη να προχωρήσει η νομοθεσία για την αποβολή από τις επιχειρήσεις των μην συνεργαζόμενων μετόχων.
Ο ίδιος παράγοντας δήλωσε ότι πρέπει παράλληλα να προχωρήσει ταχύτατα και η νομική προστασία των τραπεζικών στελεχών στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων επιχειρήσεων και προς αυτήν την κατεύθυνση, η ΤτΕ συνδράμει την κυβέρνηση.
Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, το τελευταίο τρίμηνο έχει καταγραφεί σημαντική μείωση, της τάξης των περίπου 350 εκατ. ευρώ, στο ύψος των «κόκκινων» δανείων.
Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών έχει αυτήν την ώρα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ενώ νωρίτερα υπήρξε συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), Γιώργο Μιχελή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης