Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Bancpost: Στα 28,6 εκατ. λέου Ρουμανίας τα καθαρά κέρδη του α’ 6μηνου 2016

Bancpost: Στα 28,6 εκατ. λέου Ρουμανίας τα καθαρά κέρδη του α’ 6μηνου 2016
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε σε 21,69%
Στα 28,6 εκατ. λέου Ρουμανίας διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του α’ εξαμήνου του 2016 της Bancpost, με τη θυγατρική της Eurobank στη Ρουμανία να συνεχίζει την κερδοφόρα πορεία, που ξεκίνησε το 2015.
Το ίδιο διάστημα, τα συνολικά στοιχεία ενεργητικού παρέμειναν σταθερά, έναντι ενίσχυσης +1,3% το α’ εξάμηνο του 2015, ενώ οι καταθέσεις πελατών αυξήθηκαν κατά 11% στα 8,7 δισ. λέου Ρουμανίας και τα συνολικά δάνεια άγγιξαν τα 5,7 δισ. λέου Ρουμανίας.
Ως αποτέλεσμα, ο λόγος των δανείων προς τις καταθέσεις διαμορφώθηκε στο 66%, επιβεβαιώνοντας τον υψηλό βαθμό χρηματοδοτικής ανεξαρτησίας που έχει η τράπεζα.
Τα λειτουργικά έξοδα μειώθηκαν κατά 9,1%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015, αντικατοπτρίζοντας τις προσπάθειες της τράπεζας να βελτιστοποιήσει τις δραστηριότητές της.
Παράλληλα, η ποιότητα του χαρτοφυλακίου δανείων της Bancpost συνέχισε να βελτιώνεται, με τον δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) να υποχωρεί σε 10%, έναντι 16,3% το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας διαμορφώθηκε σε 21,69%, έναντι 20,51% στα τέλη του 2015 και 18,75% τον Δεκέμβριο του 2014.
Η κεφαλαιακή δύναμη, η ρευστότητα και η κερδοφορία της Bancpost υπογραμμίζουν τη δυνατότητα της τράπεζας να συνεισφέρει ενεργά στην ανάπτυξη της οικονομίας της Ρουμανίας.
Με αφορμή τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bancpost, Φίλιππος Καραμανώλης δήλωσε:
«Είναι σημαντικό ότι η Bancpost διατήρησε την κερδοφορία της κατά το πρώτο εξάμηνο, παρά το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, που χαρακτηρίστηκε από χαμηλά επιτόκια και δυσμενείς νομοθετικές πρωτοβουλίες.
Έχουμε επιτύχει αυτό το θετικό αποτέλεσμα, λόγω του βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου μας και του ισχυρού πελατειακού μας προσανατολισμού».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης