Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΤτΕ: Ποια στοιχεία θα περιλαμβάνουν τα αναθεωρημένα σχέδια ανάκαμψης των τραπεζών

ΤτΕ: Ποια στοιχεία θα περιλαμβάνουν τα αναθεωρημένα σχέδια ανάκαμψης των τραπεζών
Έως τις 30/9/2016 η κατάθεση των αναθεωρημένων σχεδίων ανάκαμψης από τις τράπεζες
Ως την 30ή Σεπτεμβρίου θα πρέπει οι τράπεζες να έχουν εκπονήσει και υποβάλει στις αρμόδιες εποπτικές αρχές (ΤτΕ) τα επικαιροποιημένα σχέδια ανάκαμψής τους.
Με βάση απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τραπέζης της Ελλάδος, τα αναθεωρημένα σχέδια ανάκαμψης υποχρεούνται να περιλαμβάνουν τις εξής κατηγορίες δεικτών: δείκτες κεφαλαίου, δείκτες ρευστότητας, δείκτες κερδοφορίας και δείκτες ποιότητας στοιχείων ενεργητικού.
Σημειώνεται ότι με βάση την ευρωπαϊκή οδηγία BRRD, τα ιδρύματα υποχρεούνται να καταρτίσουν και να επικαιροποιούν τακτικά (τουλάχιστον σε ετήσια βάση) σχέδιο ανάκαμψης, στο οποία παρατίθενται τα στοιχεία που προβλέπονται στα τμήμα Α του Παραρτήματος της οδηγίας, ήτοι μέτρα που μπορεί να λάβει το ίδρυμα για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής του θέσης.
Οι τράπεζες προσδιορίζουν τα χαμηλά σημεία στα οποία, εφόσον πέσουν οι δείκτες, πρέπει να ενεργοποιηθούν οι δράσεις που προβλέπει το σχέδιο ανάκαμψης.
Τα σχέδια ανάκαμψης υποβάλλονται προς αξιολόγηση στην εθνική εποπτική αρχή η οποία μπορεί να ζητήσει την τροποποίηση τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης